Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 20 Ocak 2021, Çarşamba 09:08:01 tarihinde eklendi. 3000 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN 30 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN SÖZLERİ - Doğukan Önal

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN 30 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN SÖZLERİ

 

Değerli Okurlarım,

Alparslan Türkeş Bey, Türk siyasi hayatına damga vurmuş bir liderdir.  Seversiniz sevmezsiniz, lakin bu tespit çok açık söylüyorum bugüne verilmiş en büyük ders ve tecrübe birikimidir. Alparslan Türkeş Bey burada bize bu sözleri ile birçok şeyi sorgulatacak ve fikri dünyamızda yeni pencereler açacaktır. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Allah makamını âli eylesin.

‘’ Başka çok misaller var. İttihat Terakkî fırkası var yakın tarihimizde. Enver Paşalar var, Talat Paşalar var, Cemal Paşalar var. Birçokları, "Efendim, bunlar çok beğenilir. Efendim, çok dürüst adamlardır. Doğru adamlardır, şöyle adamlardır. Bak, Enver Paşa gitti Türkistan'da şehit oldu." Ama koca Osmanlı devletini yıktıktan sonra neye yarar?! 1908'de geldi, İttihat Terakkî iktidâr oldu. Onlar iktidâr olduğu zaman Arnavutluk Osmanlı devletine bağlıdır. Osmanlı devletinin sınırları Adriyatik denizindedir. Rumeli bizim elimizdedir; Selanik, efendim, Manastır, Niş, Kosova, hepsi bizim idâremizdedir. Libya ve Çad bizdedir. Yani sınırımızın bir ucu Afrika'nın ortasında ekvator çizgisindedir. Arabistan, Yemen bizdedir. Yani Osmanlı devletinin bir ucu Hint okyanusundadır 1908'de. On sene sonra 1918'de hepsi gitmiştir, Anadolu da işgâle uğramıştır, Anadolu da tehlikededir. İşte İttihat Terakkî, işte Enver Paşa, işte Talat Paşa, işte Cemal Paşa. "Efendim, çok vatanseverdiler, çok dürüsttüler. Hırsız değillerdi, bilmem ne değillerdi." Ama komitacıydılar! Komitacılıkla devlet adamlığı farklı şeylerdir. Bize akıllı, ileriyi gören devlet adamı lâzım. Milletini tanıyan, tarihini bilen kudretli devlet adamı lâzım. Kudretli insanlar olarak yetişmeliyiz. Bu dünya bir arenadır, bir yarışma arenası, bir mücâdele arenasıdır ve bu mücâdele çok merhametsizdir. Güçsüz olan, ayak altına düşene kimse merhamet etmiyor. İşte bakın Azerbaycan'a. Azerbacan'ın nüfûsu yedi buçuk milyon. Ermenistan üç milyon, silahlanmış. Bugün Azerbaycan'ın üçte birini, yüzde otuzunu işgâl etmiş Ermeniler, Ermenistan. Girdiği her yerde Türkleri öldürüyor, saldırıyor, her şeylerini alıyor. Sırplar Bosna'da aynı şeyi yapıyor. Eh Birleşmiş Devletler teşkilâtı var, Birleşmiş Milletler anayasası var, insan hakları evrensel beyannâmesi var. Her devlet altına imza atmış, Türkiye de imza atmış. İnsan hakları evrensel beyannâmesine imza atmışız. Birleşmiş Milletler'e üye olmuşuz, Birleşmiş Milletler anayasasına imza atmışız. Eh bunlar ne Birleşmiş Milletler anayasasını tanıyorlar ne insan hakları evrensel beyannâmesini tanıyorlar. Eh dünyada seyrediyor, kimse de bir şey demiyor, kimse de kılını oynatmıyor. Haa, burada aklımızdan çıkarmayacağımız bir şey var. Her yerde bunu anlatmaya çalışıyorum her zaman. Çok eski çağlardan beri maalesef dünyada daima bir eşkiya kanunu, bir haydut kanunu hükmünü yürütüyor. Bu eşkiya kanunu, bu haydut kanunu nedir? "HAK kuvvetlinindir kanunu!" Biz müslüman Türk milleti olarak buna karşıyız. Biz "HAK kuvvetlinindir!" ilkesini kabûl etmeyiz, etmemişizdir. Bizim için HAK haklının olmalıdır. HAK haklıya verilmeli, HAK haklının olacak. Bizim benimsediğimz ilke budur. Ama gücün yoksa kimse senin hakkının saymaz, saymıyor!

Alparslan Türkeş (1990’lı yıllarda ki bir konuşması) Youtube’de mevcut.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek