Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Ocak 2021, Salı 09:28:04 tarihinde eklendi. 5129 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİR DAHA DÜŞÜNÜN ! - HAYRİ AKPINAR

BİR DAHA DÜŞÜNÜN !

 

Cumhuriyet Halk Partisi; Ülke siyasi hayatının temel mihenk taşıdır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün En büyük ikinci eserim dediği bir partidir, Orada görev yapmak, idareci olmak ve Halka önderlik etmek için çok özel meziyetlere sahip olmanız değil onun kuruluş ve hizmet ruhunu anlamanız, Özgür ve Basiretli lider olmanız yeterlidir.

         Atatürk’ün CHP 3. Olağan Kongresinde (1931) “Partide bir yanlışı, eksikliği gördüğünüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek son derece yanlıştır; mahsuru faydasından büyük olur” söylemi ortadayken Bu gün eleştiriye asla tahammül edemeyen yöneticilere teslim olmuş görüntüsü veriyor. CHP tüzüğünün “Parti suçları” 68 maddesi zaten buna çanak tutacak şekilde genel tanımlar ile düzenlendiğinden kim nasıl isterse öyle kullanabilir hale getirilmiş. Mesela 68-1/e bendi diyor ki “Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak,” (gizliyi nasıl tespit ve ispat edeceklerse). Kullan kullanabildiğin kadar.

         Lüleburgaz İlçe başkanlığı, 25 yıldan fazla partiye üye ve üyeliğinden bu güne kadar sürekli delegelik yapmış, Bu partiye 5-6 bin oy kazanılmasını sağlamış, örgütlenme ve çalışmayı başarmış, Roman vatandaşlarımızın önde gelen  temsilcilerinden biri  Sayın Ahmet Erdal’ı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Partiden Kesin İhraç istemi ile İl Disiplin kuruluna sevk etmiş. Peki ne yapmış Sayın üye ?

         Özetle; (tam metni ve görselleri arşivimde mevcuttur)

         Sayın Belediye başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Sayın Leyla Güncer (CHP il başkanı Alaattin Güncer’in eşi) ve Sayın Gökhan Kaya Atay hakkında Fikirlerini söylemiş bir arkadaşının aktardıklarını yazmış ve sormuş 27 Belediye meclis üyesi varken neden dışarıdan başkan yardımcısı atadınız diye.

         Paylaşımlarında, ne ilgili şahıslara bir hakaret nede CHP’sini küçük düşürecek bir söylem ben bulamadım. Mevcut yönetimin parti içi muhalifi olarak söylenenler kimi neden rahatsız etmiş veya korkutmuştur ki böyle bir disiplin işlemi gerçekleştirme gereği doğmuştur. Eğer bu işlemler birilerinin isteği ve talimatı ile yapılıyorsa, bilin ki işin altında farklı hesaplar vardır. Çünkü verilen cezanın “kınama” olması 1 yıl hiçbir organda görev alamaz, aday olmaz yasağını getiriyor. Haklı olarak şimdi üyeler, önümüzdeki yıl olası yapılacak seçim ve kongrelerde görev alamamaları için bu cezanın verildiği kanısına kapılmış durumdalar. Bu durum tehlikeli hem de çok tehlikelidir, Çokta lüzumlu olmayan bir kaç sebepten Sayın Ahmet Erdal’ı cezalandırayım derken Roman Hemşerilerimizi kırmak ve partiden uzaklaştırmak kime ne fayda sağlayacaktır, Bir daha düşünün lütfen.

         Bunun üstüne tuzu biberi ise Belediye ile işçi sendikası görüşmelerinde izlenen yol ve gösterilen tavır bu hemşerilerimizi daha da incitmenize yol açmıştır. Görüşmeler ile ilgili yaptığınız açıklamanın sunum dili hiç hoş olmamıştır, verdiğiniz maaşı siz Net diyorsunuz ilgili sendika Brüt diyor ve sendikanın açıklamasına itiraz bile etmiyorsunuz. Üstelik hiç şık olmayan bir üslup ile Emekçileri halka şikayet ediyorsunuz. Maksat Emekçilerimizin hakkını vermekse uzatmayın anlaşın lütfen. Yok planlarınız anlaşmama ve süreci uzatarak bu insanları incitmek, küstürmek ise Lütfen bir daha düşünün,

         Unutmayın; Bir gün İYİ parti ile yüzükler atılıp nişan bozulduğunda bu vatandaşlarımızın 5-10 bin oyu, yarın seçim olsa 1 tane milletvekili çıkaramayacak durumdaki AKP’nin 1 milletvekilliğini şimdiden garanti altına almış olursunuz, böyle bir durumda bu vebali kim ödeyecektir, kime ne çıkar sağlayacaktır.

          Bir arkadaşımın dediği gibi, Siyaset ”İNSAN KAZANMA SANATIDIR”  Parti içinde ve Belediye yönetiminde Atacağınız her adım, Bu partinin kurucusuna ve Ruhuna saygı içermelidir. Hatırlatırım; Söylem ve eylemleriniz sizin değerinizi ve geleceğinizi belirler.

                                                            

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek