Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 07 Aralık 2020, Pazartesi 08:58:20 tarihinde eklendi. 6272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SORUMSUZ YETKİLİLER ÜLKESİ - Özgür Kaya

SORUMSUZ YETKİLİLER ÜLKESİ

 

Tüm dünyanın ve hayatın kuralıdır: her hak bir sorumluluk, her sorumlulukta yeni bir hak yaratır. Ancak bizim ülkemizde bu kural maalesef tek taraflı olarak işler. Herkes hak sahibi olmayı ister ancak sorumluluk almak istemez. Bu öyle bir hale gelmiş ki bu gün ülkemizi ve şehrimizi yönetenler her türlü hakkı kendilerinde görürken yaşanılan gelişmeler karşısında ise hiçbir sorumluluk taşımıyor ve hiçbir sorumluluk hissetmiyorlar.

Ülkemizde tüm yetkileri elinde toplayan ve dolayısıyla tüm haklardan faydalanan Cumhurbaşkanı için: ekonomide kötü gidişin sorumlusu tamamen dış güçler. TL’nin dünyanın en değersiz parası olmasının sorumlusu ise Avrupa.  Corona’lı hasta sayısında Dünya birincisi olmamızın sorumlusu kendine dikkat etmeyen  Vatandaşlar. Eğitim sisteminin çökmesinin sorumlusu ise öğretmenler. Tarımda dibe vurmamızın sorumlusu çiftçiler. Depremde yıkılan binaların ve ölümlerin sorumlusu ise o binalarda oturanlar. Vesaire vesaire …. bu liste uzayıp giderken, Ülkemizin içinde olduğu bütün bu yıkım tablosunun sorumlusu ise tabi ki CHP ve CHP’nin 1946 yılında ( 74 yıl önce) iktidar olduğu yaptığı icraatlar.

         Şehirlerde ise yetkiler ve dolayısıyla haklar yerel yönetimlerin elinde. Ancak yerel yönetimlerde her konuda hak sahibiyken şehirlerde olan bitenden tamamen sorumsuz olduklarını düşünüyorlar. Trafik tıkanıyor sorumlusu arabalarını yollara parkeden vatandaşlar. Günlerce sular akmıyor sorumlusu elektriğe zam yapan hükümet. İşe alımlarda torpil iltimas ve ayrımcılık yapılırsa sorumlusu bunları duyuran internet siteleri ve sosyal medya. Belediye hakkında soruşturmalar başlarsa sorumlusu elbette gazeteler. Vatandaşın isyanını dile getiren olursa rakip partinin adamı, belediye ile aynı Partili isyan ederse de koltuk kapmaya çalışan hain, boşa harcanan milyonlarca liranın sorumlusu da anlayışsız cahil halktır.

         1 yılda yüzlerce üye istifa ederse ilçe yönetiminin sorumluluğu yoktur. İstifa eden belde belediye başkanından il yönetiminin sorumluluğu yoktur. Kaybedilen belediyelerde milletvekilinin sorumluluğu yoktur. Oyların düşmesinden de belediye başkanları sorumlu değildir.

         Aslına bakarsanız yöneticiler için cennet gibi bir ülkedir burası. Yaptığı hiçbir hatanın bedelini yönetici ödemez hep başkaları öder. Başarısızlığın sorumlusu yöneticiler değil başkalarıdır. Yöneticinin her hakkı vardır ama hiçbir sorumluluğu yoktur. Yıllar ve hayat boşa gider durur bir arpa boyu yol gidilmez ama kimse bu durumu değiştirmek için de sorumluluk almaz.

         Çünkü aslında oy verip birilerini seçenlerde sorumluluk almazlar. Aldıkları en büyük sorumluluk kendi çocuklarına karşı sadece onlara rahat ve paralı bir iş bulmak içindir. Gerisi onları ilgilendirmez. Oy verir birilerinde oy ister birilerini göreve getirirler ama yapılan yanlışlarda ve kötü gidişte benimde sorumluluğum var demezler.

         Kısacası burası sorumsuz - yetkililer ülkesidir. Her yanlış da yapanın yanına kar kalır.

Bu topraklarda özgürlüğe adalete ve eşitliğe ihtiyacımız var diyerek vatanına ve insanlığa karşı sorumluluk hissedip yanlışlarla mücadelede her şeyini ortaya koyanlara aptal, sorumsuz yetkililere karşı mücadele edenlere de deli denir.

Bu yazıyı buraya kadar okuduysan eğer sende deli olmaya yakınsın ciddi aptallıkların var demektir. Ülkene şehrine ve çocuklarımızın geleceğine karşı sorumluluk hissediyorsun demektir.

Sana aptal diyenlere sen işine bak, kendi menfaatine bak diyenlere inanma kardeşim. Daha fazla mücadele et daha fazla sorumluluk al. Düşün ki sen parasız annesine evdeki halıları satın, bendeki para kurtuluş yoluna harcanacaktır diyensin. Düşün ki sen boynunda idam fermanıyla şaha padişaha başkaldıransın. Her şeyini geride bırakıp bu topraklara karşı sorumluluğumuz var diye kurtuluş savaşını başlatansın. Sen deki bu sorumluluk duygusu, hiç görmediği çayını bile içmediği insanlar için ölümü göze almak deliliği, atalarından miras sana. Kimse olmasa bile sen -Deniz kadar sonsuz- sorumlu ol kardeşim.

Bil ki tarih kendisi için yaşayanları hiç yazmadı yazmayacak. Sorumluluk alarak ileri atılanları ve her şeyi göze alanları da insanlık hiç unutmayacak

Selam ederim.

Yazdır Paylaş
Diğer Özgür Kaya Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek