Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 18 Kasım 2020, Çarşamba 09:15:54 tarihinde eklendi. 2714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ - Burcu Çalışkan

NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ

 

Sevgi, neşe, kıskançlık, bencillik…. Bütün tohumlar insanın kalbindedir. Hayatınızı neyle doldurmak istiyorsanız o duyguyu besleyin. Eğer hayatında bugüne kadar hiç gönülden veren insanlar olmadıysa, bunun tam olarak ne demek olduğunu henüz bilmiyor olabilirsin. Bu çok doğal. Sadece “henüz” yapamıyor olduğunu fark etmek her şeyi değiştirir! Bu bir arayış başlatır kalbinde… Kalpten verme deneyimini öğrenmek için bir niyet ekersin… Ve bu arayış seni, sana bunu öğretecek rehberlerle tanıştırır. Yavaş yavaş, günbegün onlardan öğrenirsin bu çok doğallıkla yaptıkları kalpten verme halini… Hatta muhtemelen ilk başta “tanımadığın” için yargılarsın… Ancak, onu tanımak için bakarsan yavaş yavaş aşinalık gelişir. Ve anlamaya başlarsın daha önce gerçek anlamda hiç kalpten verememiş olduğunu. Sen onurlandırdıkça bu değeri, hayatına bunu doğal olarak yapabilen daha çok insan girmeye başlar ve bir zamanlar yabancı gelen bu hal artık tanıdık olur. Yavaş yavaş öğrendiklerini kendi hayatında pratik etmeye başlarsın. Ve bir gün bakarsın ki kalpten vermek senin doğal davranışın olmuş. Dönüşürsün. Ve sen dönüştükçe her şey farklı görünmeye başlar. Artık, kimseye bencil olduğu için kızmazsın. Bencillik seni tetiklemez. Bilirsin sadece. Hatta belki de bencilliği bir başkasında gördüğünde tatlı bir gülümseme yerleşir kalbine. Ve biraz da üzülürsün. Kalpten vermeyi henüz öğrenmemiş biri için yaşamın ne kadar zor olduğunu hatırlarsın. Fark etmekle kalmaz ve ona belki de ilk defa göreceği bir bollukla, kalpten yaklaşırsın. Ve o da bir zamanlar senin yaptığın gibi belki ilk başta yargılar bunu. Ve belki de yaşamına bolluğu davet ettiği ilk gün olur bu. Kar topu gibi büyür seninle başlayan bu akış. Zihninizi pozitif deneyimlerle şekillendirin.

Ofise günaydın diyerek girin, bir yabancıya sadece ona destek olmak için yardım edin, sokakta yanından geçenlere gülen gözlerle bakın, esnaftan hızlıca alışveriş yapmak yerine başını kaldırıp bugün nasıl olduğunu sorun, akşam eve geldiğinde eşinize o gün olan negatif olayları ardı ardına sıralamak yerine bu olayları pozitif taraftan görerek anlatmaya çabalayın.

Çabalayın diyorum çünkü pozitifi görmeyi zihninize öğretmelisiniz. Zihin problem çözmek için yaratıldığından onu kendi haline bıraktığında sürekli çözecek problem arayacak ve her şeyi problem olarak algılayacaktır. Ancak eğitimli bir zihin pozitif görmeyi öğrenebilir. Emekleyerek de olsa bugün başlayın. Adım adım beyninizin doğal çalışma şekline dönüştüğünü göreceksiniz. Eylemlerinizin ardındaki niyetin farkında olun. Kendinize samimiyetle yaklaştığınızda göreceksiniz. Negatif şeyler görmekten korkarak değil ama gerçeği görmek için baktığınızda… Negatif gördükleriniz sizi üzmesin, insan olmanın doğasında vardır bu… Hepimiz pozitif ve negatif tohumlardan ibaretiz, ancak yaşamımızı ve dünyayı neyle kaplayacak olduğumuzu belirleyen hangi tohumu suladığımızdır. Yaşamınıza bakın hangi ağaçları büyütmüşsünüz. Gördükleriniz sizi mutlu etmiyorsa, suladığınız tohumları değiştirin. Çünkü ne ekerseniz onu biçersiniz.

Sevgiyle kalın….

Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek