Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 03 Kasım 2020, Salı 09:08:48 tarihinde eklendi. 1992 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KIBRIS RUM KESİMİNDE AKINCI GİBİ SİYASETÇİ OLSA MAAŞIMIN YARISINI VERİRDİM. -

KIBRIS RUM KESİMİNDE AKINCI GİBİ SİYASETÇİ OLSA MAAŞIMIN YARISINI VERİRDİM.

 

Geçen hafta Kıbrıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Yarışı az bir farkla da olsa Ersin Tatar kazandı, Akıncı kaybetti. Ne yalan söyleyeyim, bu seçim beni çok germiş, uykularım kaçmıştı. Neden kaçmasın ki bir tarafta Mustafa Akıncı , “Toprak vereceğiz Türkiye’den kurtulamayız” deyip duruyor. Seçim ikinci tura kalınca Rum kesiminde bayram oldu, Akıncı kazanacak diye sınırımıza yürüdüler. Yahu ne oluyoruz? Rumların bu sevgisi nedendir? Akıncı’nın bütün söylemleri hep Türkiye karşıtı Suriye’de ki operasyonlarımıza da, Libya’da ki katkımızı da hep karşı ola geldi. Böyleleri nasıl oluyor da Türk kesiminde başkan oluyor, hatta nasıl oluyor da oralarda yaşayıp dolaşabiliyor anlamıyoruz. Adam Kıbrıs’ta Türk askerlerinin varlığından bile rahatsız. Yahu oraya Türk askeri ne için geldi, hangi şartlarla geldi? Rumlar soydaşlarımızı öldürüyorlardı. Kesiyorlardı, ordumuz soydaşlarımızın boğazlanmasını önledi, bıçak altından kurtardı. Nicelerini de öldürdüler, toplu mezarlara gömdüler, soykırım yaptılar. Bu ne aymazlık, bu ne körlük. Seçimi Ersin Tatar kazandı ya, oda malum Türklüğüyle gurur duyuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin de yaşayan solculardan bir matem, bir üzüntü sormayın. Avrupa, adında ki bir gazete şu manşeti atmış “Geldiler kan döktüler, böldüler ve kaldılar…” (Ya ???, keşke bölmeden hepsini alsaydık) Bu gazete Türk kesiminde ve Türkçe yayın yapıyor. Yahu bu ne biçim özgürlük? Bu ne biçim üslup, nasıl yayın? Yahu buna müsaade edilir mi? Belli ki Avrupa fonlarından destek görüyor. Böyle, bu kadar özgürlük olmaz. Karşı tarafta var mı? Rum tarafındaki gazete ve siyasetçiler kahırlarından ölüyorlar. Sözlerinde ve manşetlerinde “Erdoğan kazandı, Türkiye kazandı…) diyorlar. Vay be Türkiye’nin kazanması, Erdoğan’ın kazanmasıymış. Buna Rum kesimi, Yunanistan ve de Avrupa çok üzülmüş. Peki, bizde üzülelim mi? Vallahi bizde de üzülenler var. Bazı solcu televizyonları izledim seçimden önce bütün varlıklarıyla Akıncı’yı destekliyorlardı. Yahu şaşırıyorum bizi bu kadar ayıran şey nedir? Neredeyse Rumların kuzeyi işgal etmesini isteyecek kadar soysuzlaşmak bu hangi kültür, hangi ideolojidir yahu?

Peki, karşı taraftan solcu yok mu hiç? Onlardan neden bir Mustafa Akıncı çıkmıyor? Neden “Kuzeyimizde de Türkler yaşasın, müsaade edelim” diyen Türklerin de varlığını kabul eden bir siyasetçi çıkmıyor? “İlla da Türkleri kovacağız, kaçamayanları keseceğiz, yok edeceğiz” anlayışındalar. Allah korusun eğer bizim gücümüz onlarda olsun Türkleri değil bir gün, bir saat bile o topraklarda tutmazlardı. Yazının başlığında dediğim gibi Yunanistan veya Kıbrıs Rum kesiminde Akıncı gibi bir siyasetçi çıksa, yani Akıncının Rumları sevdiği kadar Türkleri seven,  hiç olmassa hakkını teslim eden bir siyasetçi çıksa neler vermezdik neler, ama bu güne kadar çıkmadı. Neyse ki hak verilmez alınırmış. Haklarımızı söke söke alacağız. Yunanlılar akşam sabah bizim SİHA’larımızı konuşuyorlar. Ersin Tatar ve Kıbrıs Türklerini tebrik ederiz.

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek