HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 12 Ekim 2020, Pazartesi 09:11:11 tarihinde eklendi. 4734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güç zehirlenmesi tehlikelidir - Ertan Bayer

İnsan hayatında çok sık görülür “GÜÇ ZEHİRLENMESİ”olayı. Tarihte de günümüzde de, yerelde de- genelde de örnekleri vardır.
Güç zehirlenmesi tehlikelidir

 

Ortalamanın altında veya ortalama bir hayat yaşarken bazen tesadüfen, bazen de o an eksik olanın kendisinde bulunmasından dolayı bazı makamlara gelenler aradan belli bir süre geçtikten sonra “GÜÇ ZEHİRLENMESİ” yaşarlar. Bu süre yerelde 1-5 yıl arası, genel de ise 5-15 yıl arasında görülür.

Kişiler bu zehirlenmeyi yaşadıklarında önce bulundukları makama kendilerini getiren sistemi yok ederler. Bunun nedeni de o sistem başkalarını o makama getirmesin diyedir. Makama gelmeden önce eleştirdikleri eylemleri ve kişileri unutur aynılarını kendileri yapmaya başlarlar.

O makamda durmak için çevresinde olan olaylara “BİLMİYORUM, HABERİM YOKTU” şeklinde yorum yaparlar. Bu şekilde halkı kandırdıklarını zannederler. Ama halk aslında kanmıyordur. O kişinin aslında “BİLMİYORDUM” dediği olayı bildiğini ama kendi çıkarı için bunu söylediği ortaya çıkar.

En önemlisi ise bu makamlar bir şekilde elinden alındığı zaman veya bu makamı bırakmak zorunda bırakıldığın zaman gidecek bir kapının olmasıdır.  Beraber bir çay içebileceğin, iki tek atabileceğin dostunun kalmasıdır.

Eğer diyorsan ki “Bu makamda olmasam kimse benim yanıma bile gelmez “ O zaman işin zor.  Ama bulunduğun makamı bıraktığında da 10 dakikalık yolu 1 saatte gidiyorsan, insanlar seni çevirip “Karnın aç mı, birşey içer misin, bir derdin var mı ? “diye sorup sohbet ediyorsa o zaman makam sana değil sen makama hükmetmişsindir.  Ama bunu görebilmek bile bir meziyettir.

O nedenle tüm GENELDEN YERELE TÜM YÖNETİCİLERİMİZİN KENDİLERİNİ SORGULAMASI dileğiyle kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek