Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 18 Eylül 2020, Cuma 09:27:45 tarihinde eklendi. 2359 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZSPOR - HAYRİ AKPINAR

LÜLEBURGAZSPOR

 

 Şehirlerin muhakkak bir meşhur olduğu, söylendiğinde o şehri hatırlatan ya Ürünü ya doğal güzelliği ya da Kültürü ve sporu vardır. Ne yazık ki şehrimizin Lüleburgaz’ın (L)’si ve Lüleburgazspor dışında elle tutulur herhangi bir markası bulunmamaktadır. Tarihi ulusal başarılar ile dolu Lüleburgazspor o kıskandıran Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi kupadan elediği yılların primini bitirdi artık onlarda unutuldu ve şimdi BAL’da (Bölgesel Amatör lig)  mücadele ediyor.

 Pazartesi akşamı Başkan Kenan Var’ı seyrettim. Takıma cebinden hatırı sayılır miktarda  para harcadığını ama küskünlüğünün ve şikayetinin bu olmadığını anlatıyor. Takımın kişilere muhtaç olduğunu ve bu durumdan kurtarılması gerektiğini, Antrenman sahasının, Bir yatakhane ve Yemek yapılıp yenecek tesisinin olmadığından yakınıyor ve bunun yönetimlerce yapılamayacağını Şehrin Belediyesinin bu takıma sahip çıkması gerektiğini anlatıyor. Ne kadar da haklı.

 Kentimizin yöneticilerinin Lüleburgazspora ilgisiz kalmalarının sebebi ne olabilir ki. Üstelik şehrimizin bir adet Millet vekili de mevcut. Seçim dönemlerinde tüm siyasiler Şehrin takımına destek vereceklerini eski özlenen günlere getireceklerini söz vermişler. Şimdi neden unutuldu anlamak mümkün değil. Üstelik Kenan başkana Hasan AL hocayı bizzat tavsiye eden sayın Murat Gerenli ve nedense desteği vermeyen de kendisi.

 Kimseyi geçmiş için suçlamak yada yargılamak çözüme katkı sağlamayacak Artık çözüm için ortak aklın bir araya gelerek bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. Esnaf ve iş adamlarına da kırılmanın anlamı yok onlar her zor zamanda üç beş gücü kadar katkı sağladılar Bu iş artık planlı ve sürekliliği olan bir yola girmesi gerekiyor.

 İlk yapılması gereken Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımızın öncülüğünde STK ve Lüleburgaz da faaliyet gösteren Kurumsal firmalarında katılacağı bir çözüm çalışma  kurulunun oluşturulması. Çünkü kulübü yasal ve düzenli bir gelir kaynağı, antrenman sahası ve Spor evi sahibi yapamazsak Kulübümüzü yaşatma, yönetici bulma şansını tamamen kaybedeceğiz.

  Kenan başkan yönetim olarak istifa etmeyi ve kulübü bırakmayı düşünmesi bu çalışmanın aciliyetini göstermektedir. Zamanında;  Bu şehirden bir heykeltıraş çıkarsa düşüncesi ile binlerce lira paramızı heykeltıraşlara harcayan yöneticilerimiz bu şehir daha bir çok Aydın’lar, Musa’lar, Hüseyin’ler, Mücellip’ler çıkaracağına neden inanmak istemezler.

 Futbol dünyada bir endüstri olmuş iken biz bunun  nimetlerinden neden yaralanmaktan kaçınalım. Futbol bu şehrin ekonomisine en büyük katkı sağlayacak spor organizasyonudur. Futbolu seven takip eden gönül veren insanlarımızı hoyrat ve başıbozuk görmekten vazgeçmeliyiz. Bu halkın ve gençlerinin tekrar spor sahalarına dönmesi bu aktivitenin içinde yer almalarını sağlamalıyız. Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımızın bu görevi coşkuyla yapacakları inancındayız. Hadi şimdi Lüleburgaz spor için bir olalım. Bu takım bizim.

                                                             Hayri AKPINAR

Yazdır Paylaş
Diğer HAYRİ AKPINAR Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek