Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 28 Temmuz 2020, Salı 09:42:11 tarihinde eklendi. 2778 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SİZ KARAR VERİN LOZAN ZAFER Mİ? - Doğukan Önal

SİZ KARAR VERİN  LOZAN ZAFER Mİ?

 

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Nutukta Sevr'e proje der.  Sevr hiç bir zaman imzalanmamıştır. (3 kez Latince, 1 kez Osmanlıca okudum nutku merak etmeyin.) Sevr'i İmzalayan ve meclisinde kabul eden tek devlet Yunanistandır. Osmanlı Meclisi Mebusanı anlaşmayı kabul etmemiş, meclis Padişah tarafından Sevr’in onaylanmaması için kapanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsuna bir Osmanlı paşası olarak çıkmış, Kendisine ve mahiyetine 3 aylık maaşı peşin verilmiş (O dönem maaşlar ödenmiyordu) en az padişah kadar yetkiler ile donatılmış, O zaman koskoca ülkede 10 adet olan otomobilden kendisine 2 adet verilmiş, ve Sultan Vahideddin bunları vermek için atlarını satmıştır. (Belgeler aşağıda)                                                               

 

Açıklama: C:UsersAdministratorAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.WordWhatsApp Image 2020-07-27 at 02.23.51.jpeg

 

Bu gördüğünüz belgeler 1952 yılında genel kurmay başkanlığı tarafından neşredilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkar iken istediği her araç gereç ekip ve selahiyet kendisine verilmiştir.  Ve belgeler benim şahsi arşivimde mahfuzdur.

 

 

 

 

 

 

Misak-i Milli sınırları dahilinde biz Batı Trakya ve Batum’u da sınırlarımız içine, Musul'u da sınırlarımız içine koymuştuk, Halebide, Kerkük’ü de, Erbili de,  Hatayı da koyduk.  Adaları da koyduk . Milli yemin demiştik buna. Yunan harbiden galip çıkan ordumuzun başarıları sayesinde Lozan'a davet edilmişiz.

 

 

Açıklama: C:UsersAdministratorAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.Word782800c2b9ce8e49bfa28c77169909d4_L.JPG

 

İsmet Paşa'da dış işleri bakanı seçilerek oraya Türkiye’yi temsilen gitmiş. Aslında Gazi Mustafa Kemal paşa oraya Rauf Beyi gönderecekti lakin Dr. Rıza Nur buna engel olmuş, Gazi Paşa’yı ikna ederek Lozan’a İsmet Paşa’nın gitmesini sağlamış (Hatıratlarında böyle diyor) Lozan’ın zabıtlarını okuyorum, açık söylüyorum bir Türk milliyetçisi Lozan!a kesinlikle zafer diyemez. Yahu biz oraya Yunan’ı Anadolu’dan atmış şekilde galip gittik. İsmet Paşa kimi çevrelere göre çok iyi bir asker olabilir. Ama iyi bir diplomat değildir. Bunu kendide itiraf ediyor zaten. (Ulus gazetesinde hatıraları yayınlandı) Yahu size bir soru sorayım Allah peygamber aşkına elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, Allah için, İsmet Paşa'nın topçu okulundan hocası olan Haim Naum isimli hahambaşının(Yahudi) Lozan'da İsmet Paşa’nın danışmanı olarak ne işi var? Bana tek bir mantıklı açıklama yapabilecek biri var mı? Yani müşavirlik yapacak adam yok muydu koskoca mecliste ?.  Bu adam misyoner ya misyoner, Türk heyeti ile ne işi var bu adamın Lozan da? Aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın dostlarından Rauf bey bunu çok iyi açıklıyor ;Rauf Orbay: "İsmet Paşa, anlaşıldığına göre, Lozan'da İngilizlerle bir çeşit gizli arabuluculuk rolü oynayan İstanbul Yahudi Hahambaşı Haim Naum Efendi’nin telkinleriyle, Hilâfetin artık ne şekilde olursa olsun Türkiye'de devamına müsaade edilmeyip, derhal kaldırılması fikrini tamamıyla benimsemiş bulunuyordu." (Feridun Kandemir, Hatıraları ve Söyleyemedikleri ile Rauf Orbay: 96 Hilafet meselesi ayrı bir mesele. Lakin Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Parti kurduracak kadar güvendiği Rauf Orbay'ın yalan söylemeyeceği kanaati herkeste hasıl olur.

Gelelim coğrafyaya; Romanya egemenliğinde Adakale diye bir yer vardı adacıktı. şimdi baraj oldu orası. 150 kişilik bir Türk grubu yaşıyordu orda. Allah aşkına söyleyin, Lozan zabıtları elimde, bana inanmayan gitsin İş Bankası yayınlarından alsın, Allah aşkına İsmet Paşa Kıbrıs'ı istememiş, Antalya’nın 1,3 km Önünde ki Meis adasını istememiş, Muğla’nın dibindeki İstanköy adasını istememiş feribotla 20 dk sürüyor orası,  oysaki Meis Yunana kaç km biliyor musunuz? 125 km gitmiş , Adakale için Tam 15 gün mücadele etmiş 15 gün. Şuan orası sular altında. Yahu bu hangi mantığın eseri? Allah aşkına cevap verin.  Ben oltayı atsam Meise gidecek ama  Orası şuan Yunan’da. Burnunun dibinde ki adaların konusunu bile açmayıp, Tuna nehrinde ki adacağı istemenin diplomatik kazancı ne? Limni adasını Çanakkale boğazında gemi trafiğini sağlamak için bize vermişler ne olmuş biliyor musunuz? BİZİM HEYET ZAPTA GEÇMEYİ UNUTMUŞ. O ada da şuan Yunanda. ( Lozan da 2. Murahas olan şahısın hatıratı)

Bitti mi? Hayır! Canımı da en çok yakanı bu. Düşündükçe delirecek gibi oluyorum, Batı Trakya o zaman müstakil devlet, Şuan ki Kıbrıs gibi, benim ata topraklarım orası, İsmet Paşa ne yapıyor biliyor musunuz? Batı Trakyayı Yunanistan’dan alıp Bulgaristan'a vermek istiyor, Vallahi de billiahi de. Venizelos bile diyor ki, Ya bu Türkler burayı kendine istese anlarım, Bulgaristan'a niye istiyor burayı? Üstelik Batı Trakya bize katılmak ister iken.

İstanköy adası, Meis adası bize daha yakın, ama şuan Yunanistan egemenliği altında. En acısı nedir biliyor musunuz? Şuan da Türk uçakları havalandığı gibi o bölgede Yunanistan’dan izin almak zorunda kalıyor. Çünkü kıta sağanlığı diye bir şey var. Doğu Akdeniz, Ege ve bilimum mavi vatanda boğulmuşsun.  Uçak havalandığı gibi adamın hava sahasını ihlal ediyorsun.

 Değerli okurlarım bakınız bize dünyada kin duyan 3 grup şeddeli gavur vardır, Ermeni, Moskof, Yunan. Bize öyle zulmettiler ki diller anlatmaya ferman olmaz. İsmet Paşa sirkeci garında diyor ki Lozan’a giderken, Yunan Anadolu’da 300.000 ev yaktı ben bunun tazminatını almadan gelmeyeceğim, peki ne oluyor biliyor musunuz? Türkiye Yunanistan ekonomik krizde diye bu alacaktan feragat ettiğini bildiriyor. Yahu Türkiye’nin ekonomik durumu çok mu iyiydi o dönemin şartlarında?

 

İşin ilginci 1920’de teşekkül eden Meclis Lozan inkitaya uğradığında ortalığı ayağa kaldırdı kabul etmeyecekti, bu meclis milli mücadele meclisi, bu muhalefetten sonra seçime gidildi, 2. Meclis Lozan anlaşmasını 1923'ün 23 Ağustos’unda imzaladı. Peki İngiltere bunu ne zaman onayladı biliyor musunuz? 16 Temmuz 1924’te. Yaklaşık 1 yıl sonra. 1 yıl neyi bekledi İngiliz? Neden 1 yıl bekledi? Cevabını bilen varsa bana söylesin. Bana inanmayan var ise gitsin İş Bankası yayınlarından Lozan zabıtlarını alsın. Benim niyetim de kimseyi kötülemek değil, kimseye hesap sormak gibi bir haddim de yok. Ama gerçek bu, belgeler bunu söylüyor. İsteyen Lozan Zafer demeye devam etsin. Ben bir Türk milliyetçisi olarak buna zafer diyemem, bu Bir kere benim tarihime ihanet olur. Ama diyeceğim tek şey bu anlaşmanın acilen güncellenmesi gerektiği. Yoksa biz Akdeniz de, Ege de eğer Libya gibi bir ortak daha bulamazsak balık bile TUTAMAYIZ!. Biz Hatay'ı bile Lozan’dan sonra aldık, Gazi Mustafa Kemal takma bir ad ile bir gazete köşesinden öyle ağır eleştiriler yöneltti ki İsmet Paşa’ya, en son birlik kurup gideceğim dedi de, İsmet Paşa öyle düştü işin üstüne. Gazi Mustafa Kemal Paşa LOZAN’ı BOZDU. Ve Hatay öyle alındı.  Boğazlar meselesinde de bozdu. Gerçekler bunlar, hezimet diyemem, ama Lozana zafer de diyemem. Kesin olan bir şey var, bu anlaşma şuanda Türkiye’nin elini kolunu bağlıyor.

Ben Lozan’a Zafer diyenlere çok kolay bir soru soruyorum izniniz ile. Bu Lozan imzalandığı şekilde diyelim ki zafer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk onca sağlık sorununa rağmen neden Hatay konusunda ısrar etti de Hatay Türk toprağı oldu? Neden Boğazları Lozan da olduğu gibi bırakmadı da daha sonradan Boğazlar anlaşmasını güncelledi? Lozan’da Kıbrıs için bir şey istemedik, Menderes neden gitti  Kıbrıs’ta garantörlük hakkı aldı da neden Erbakan -Ecevit koalisyonu Kıbrıs’a çıkarma yaptı?

Bu gün siyasi mecralarda veya kaçak şekilde yaşan John Dündar gibi adamların Lozan Zaferi Ayasofya ile örtüldü deyimlerine kesinlikle inanmayın değerli okurlarım. İnanın ki bunlar Gazi Mustafa Kemal’in Hatay mücadelesi döneminde yaşasaydı ‘’ Atam, Atam ne gerek var Hatay’a. Ufak ufak takılıyoruz burada. Hatay Lozan zaferini gölgeler Atam yapmayınız, Atam Boğazlar anlaşmasını güncellemeye ne gerek var? Diyebilecek miydi?

Cevabını siz verin….

Şimdi uyduruk inkilap tarihi kitaplarından bağımsız bir şekilde Lozan Zafer mi? Diye sorun kendinize? Şayet Zafer diyorsanız Gazi Mustafa Kemal Paşa Hatay meselesinde Lozan-ı niye bozdu onu da sorun?

Hülasası muhakemenizi yapın. Sizce Lozan Zafer mi? Siz karar verin efendim.

En derin saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek