Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 25 Haziran 2020, Perşembe 09:34:01 tarihinde eklendi. 3642 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAKİP Mİ ? DÜŞMAN MI? - Ertan Bayer

RAKİP Mİ ? DÜŞMAN MI?

 

 

Sadece Lüleburgaz’da değil, Kırklareli, Trakya ve Türkiye genelinde görmüş olduğumuz bir eksiklik var. Siyasette bizimle aynı koltuğa aday olanları RAKİP olarak mı görüyoruz yoksa DÜŞMAN olarak mı görüyoruz ?

 

Bu konuda çevremizi ve ülkemizi gözlemlersek daha iyi anlarız. Avrupa’da aynı hizmete aday olan kişiler birbirlerini RAKİP olarak görürler, ancak ülkemizde ise bu genelde DÜŞMAN olarak görme  şeklinde olur.

 

Siyaset konusunda uzmanlaşmış ve tecrübe etmiş kişiler ise bunu; “Eğer siyaset yapan kişinin siyasete girme nedeni hizmet vermek ise kendisi ile aynı koltuğa talip kişiyi RAKİP olarak görür. Ama siyasete giren kişinin amacı maddi menfaat sağlamak ise kendisi ile aynı koltuğa aday olan kişiyi RAKİP olarak değil DÜŞMAN olarak görür.  O kişiyi beyninde ekmeğine göz koyan kişi olarak tanımlar. Üslubunu ve davranışlarını da o şekilde gösterir” sözleri ile tanımlamıştır.

 

Biz bunu ülkemiz genelinde farklı partilerin birbirilerine davranış şekli ile ilçemizde ise aynı partiden olan kişilerin aynı koltuğa aday olduklarında birbirlerine davranış şekli görürüz.

 

Siyasete girme amacı hizmet olan kişiler kendileri ile birlikte aynı hizmete verme makamına aday olan kişiler çıktığında onları düşman olarak değil RAKİP olarak beller ve onların da siyaset yapma hakkı olduğunu düşünerek bu hakka saygı gösterir.

 

Ancak siyasete girme amacı maddi menfaat sağlamak olan kişiler kendileri ile aynı koltuğa aday olan kişileri RAKİP değil DÜŞMAN olarak gördükleri için o kişinin DEMOKRATİK HAKKI olan SİYASET YAPMA HAKKI’na saygı göstermezler. O kişi hakkında dini, milli duyguları kullanarak o kişiyi karalamaya bile girerler. Hatta o kişiler kendi partilerinin hayata bakış açısına aykırı davranışlar da bile bulunurlar.

 

İşte bizler tercihlerimiz yaparken  öncelikli olarak adayların başka adayları RAKİP olarak mı gördüğüne  yoksa DÜŞMAN olarak gördüğüne bakmalıyız.  Oy vereceğimiz kişi RAKİBİNİ, RAKİP olarak görüyorsa sıkıntı yok, ancak DÜŞMAN olarak görüyorsa o kişiye oy vermemeliyiz. Çünkü rakibini RAKİP değil,  DÜŞMAN olarak gören kişi siyaseti maddi çıkar için yapan kişidir rakibinin siyaset yapma hakkına da saygı duymuyordur. Oyumuzu buna göre kullanmalıyız.

 

Bizler,  ilçemizde siyaset yapanlara sesleniyoruz. Siyasette hizmet koltuğuna aday olan kişileri DÜŞMAN değil RAKİP olarak görün. Başka kişilerin de SİYASET YAPMA HAKKINA saygı duyun. Çünkü DÜŞMAN olarak görürseniz düşmanca tavırlar sergilersiniz. Daha sonra o koltuğu bıraktığınızda insan içine çıkacak yüzün kalmaz bizden söylemesi.

 

Kalın sağlıcakla…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek