Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 11 Haziran 2020, Perşembe 09:39:20 tarihinde eklendi. 2933 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CORONAVİRÜS köylerini önemini gösterdi - Ertan Bayer

CORONAVİRÜS köylerini önemini gösterdi

 

Dünya genelinde 1 Ocak 2020, Türkiye’de de 11 Mart 2020 tarihinden itibaren etkili olan CORONAVİRÜS COVİT 19’la mücadele kapsamında 65 yaş üstü ve 18 yaş altına dışarı çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasakları 10 Haziran 2020 Çarşamba gününe kadar devam etti. Bu süre içerisinde yasaklara şehirde yakalanan nine -dedeler ve çocuklar için zaman çok zor geçti. Yasaklara köylerde yakalanan nine-dedeler ve çocuklar için ise yasak o kadar olumsuzluk göstermedi.

 

Sokağa çıkma yasakları açıklandığında vatandaşlar ne giyime, ne beyaz eşyaya koştu. Tüm vatandaşlar öncelikle ekmek ve diğer gıda ürünlerine koştu. Bu nedenle köylerde bir dönüm veya iki dönüm bahçesi olan kişiler önümüzdeki yıllarda yine olması beklenen virüs saldırılarına karşı çok rahat edecek.  Bir dönüm bahçesi içinde evi olan vatandaş, içine ekmek yapmak için fırın yapabilecek, meyve-sebze ekebilecek, tavuk -ördek bakabilecek, birkaç tane de olsa koyun –kuzu yetiştirilebilecek. Elektrikler kesilse bile köyde bulunan bir peçka hem aydınlatma,  hem ısıtma, hem de pişirme görevi görebilecek. 

 

Bu nedenle diyoruz ki köylerinizde bulunan arsa ve bahçelerinizi satmayın. Sattıysanız imkanınız varsa geri alın. Siz bakmayın şehirlerde kredi fırsatçılarının ev fiyatlarını yüzde 30 arttırdığına iki virüs daha gelse şehirlerde ki evler komple satışa çıkacak herkes köye taşınacak.

 

Köylerin kıymetini bilin. Bizden söylemesi.

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek