KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu yazı 14 Mayıs 2020, Perşembe 08:44:04 tarihinde eklendi. 2245 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sözle değil, icraatla yerli tohuma dönelim - Ertan Bayer

Sözle değil, icraatla yerli tohuma dönelim

 

 

Bugün 14 Mayıs Çiftçiler günü.  Bugünün önemini CORONAVİRÜS COVİT 19 Hastalığı ile mücadele ettiğimiz bugünlerde bir kez daha anladık.

 

Evlere kapatıldığımız bugünlerde cep telefonsuz, internetsiz, televizyonsuz hayatın olabileceğini ancak su ve gıda olmadan yaşanamayacağını öğrenmiş olduk.

 

Gıdanın ve yerli tohumun bugünlerde ne kadar önemli olduğunun farkına vardık .

Anladık ki yurt dışından bir buçuk liraya ayçiçeği alacağımıza, kendi çiftçimizden  iki buçuk liraya almalıymışız.

 

Hayatımıza son yirmi yıldan beri giren cep telefonu ve internet olmadan oluyormuş ama sağlık, hava, su ve  gıda olmadan olmuyormuş.

 

Bu nedenle Dünya Çiftçiler Gününü kutladığımız bugünlerde diyoruz ki yerli tohuma sadece sözle değil uygulama ile de destek olalım. Yerli tohum yetiştirmek isteyenlere, araziyi ve diğer imkanları ya ücretsiz ya da temsili düşük ücretlerle temin edelim.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da başlattığı Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni kurmuş, 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer’le dünyaya meydana okuduğunu göstermiş, 9 Eylül 1922’de İzmir’de Düşmanı denize dökmüştü. 29 Ekim 1923 yılında kurmuş olduğu Cumhuriyet ile dünyaya örnek olmuş bir ülke ortaya çıkarmıştı

 

Amerika’dan bir avuç bozuk para ile traktörleri aldığından da 1 TL, 100 Dolar yapıyordu.  Ülke olarak hedefimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıkardığı 1923 ile 1938 yılları arasında dünyanın en önemli ülkeleri arasına giren Türkiye Cumhuriyeti olmalı.

 

Bu duygularla, tüm okurlarımızın önce 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü daha sonra da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

 

Kalın sağlıcakla…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek