Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 24 Nisan 2020, Cuma 10:40:02 tarihinde eklendi. 2898 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ - Ahmet Bostancı

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ

 

Ramazan on bir ayın sultanıdır. Hz. Muhammed(as) Peygamberlik görevine bu ayda başlamıştır. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetleri bu ayda vahy edilmiştir. İlgili Kur’an ayeti şudur: “İnsanlar için yol gösterici, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah'ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. (Bakara Sûresi: 185)

Ramazan Kur’an’la tanışma, O’nu okuma ve anlama mevsimidir. Mukabelelerin okunduğu, Kur’an’ la daha yakın olduğumuz günlerdeyiz. Onun için bu ay Kur’an ayıdır.

Allah Teala Yüce Kur’an’ da oruç tutmayı emretmiştir. “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.” (Bakara:183) buyurmuştur. Dolayısı ile bu ay oruç ayıdır.

İmkânı olan, dinen zengin sayılanlar bu ayda fitre ve zekât verirler. Bu ay infak etme, hayır yapma, fakirleri sevindirme ayıdır. 

Peygamber(as)mübarek hadislerinde:  “Allah ramazanda oruç tutmayı emretti. Ben ise teravihi sünnet kıldım.Buyurarak, gündüz oruçla, gece teravih namazlarının ve günlük beş vakit namazlarımızın kılındığı ibadet ayıdır.

Peygamberimiz (as): “Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz!” (Hadis) buyuruyor. Vücudumuzun ve sindirim sistemimizin dinleneceği, sıhhatimizi kazanacağımız aydır.

“Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün. Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün. Ben yanında zikredildiğim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!” (Hadis) Bunun gibi müjdelerle dolu af ve mağfiret ayıdır.

“Oruç tutun. Şüphesiz oruç cehennem ateşine ve dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkandır.” (Hadis) Kötü alışkanlıklardan kurtulma aydır.

İnanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır.(Hadis) bağışlanma ve ruhen arınma ayıdır.

“Oruç sabrın yarısıdır. Sabır ise imanın yarısıdır.” (Hadis) buyuran Efendimiz (as)in ifadesiyle nefis ve sabır eğitimi göreceğimiz aydır.

Ruhen gıdalanacağımız, bedenen arınacağımız rahmet, bereket, mağfiret ve daha nice ilahi güzelliklerle dolu Ramazan ayınız mübarek olsun…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek