Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 26 Mart 2020, Perşembe 10:44:10 tarihinde eklendi. 5802 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Neden Evde Kalmıyorsunuz… -

Neden Evde Kalmıyorsunuz…

 

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, “bu zamanda eli tutan değil, sözü tutanın değerini”. En kıymetli şeyin sağlıkla nefes almak olduğunu, paylaşmak olduğunu, bir arada olmak, en önemlisi de hayatta kalma çabasında eşitlendiğimizi. Bize virüs hatırlattı 

Zengini, yoksulu kolonya kokuyoruz hepimiz. Yüzlerce Euro verip alınan parfümlerin adı, kokusu unutuldu, Bu hangi markanın kokusuydu diye kafa yormamıza gerek kalmadı. Tek şık. “KOLONYA”. Alkollü olduğu için sürünmekte bir sıkıntı var mı? Abdesti bozar mı? Diye soranlar korkudan içer oldular.

Korona virüs nedir, bilmemiz gerekenler, ne yapmalıyız, son durum ne, açıklamaları TV kanallarında uzmanlardan dinliyoruz. Nagehan hanımında olduğu bu oturumlarda Bana laf düşmez. Ama diğer yarım da iki kelam etmezse içim rahat etmez. Akıl sonradan ah çekmek için değil; düşünüp tedbir almak içindir.

Evde kalalım’ı tatil gibi algılayan, virüs kapsamında alınan tedbirleri ve uyarıları önemsemeyen, Halk sağlığını tehlikeye atanlara, “Allah insana iki kulak bir dil vermiş. Bir söyleyip iki dinlesin diye” sözünü hatırlatıp geçelim.

 65 yaş üzeri ve kronik hastaların sokağa çıkma yasağı var. Biliyoruz. Yasağa uyamayan yaşlı bir vatandaşın yüzüne zorla maske takıp başına kolonya dökmek ya da balkondan su atmak mı elimizden gelen. Neden anayasal görevleri olan devlete ve keyfi yerinde olan sermayeye değil bu tavrımız.  Amacımız yaşlılarımızın daha iyi olması için ise, O evlere girip çıkanlar, girip çıkmak zorunda olanları görmemezlikten gelemeyiz. Bir kez daha hatırlamasında yarar olabilir: Evde oturabiliyor oluşumuzun tek nedeni, evde oturma şansı olmayanların emeği ve kendi yaşamlarını tehlikeye atmak zorunda kalmaları.

Zeki abi börek satıyor, Asım, ekibiyle inşaatta, Fırıncı Salih abi, PTT kargo Serkan, Market kasasındaki Özlem, evlerinde değiller. Pizza dağıtan motosiklet üzerindeki Sedat kardeşim sen niye evinde değilsin, Sağlık personeli siz niye evinizde değilsiniz. Doktor Muhammed, Murat, Ferhat, bakın dayak yemiyorsunuz artık. İki ayaklı virüsler gözünüzün içine bakıyor. Şiddete karşı eylemler yaptığınızda destek olmadık sizlere ama şu sıralar işimiz düştü, her akşam alkışlıyoruz sizi, hadi yine iyisiniz.

Bu insanların evde oturabilmesi, ‘kamunun’ görevini hakkıyla yerine getirip, Kamusal kaynakların adil paylaşılıp, Sosyal devletin önlemleriyle mümkün olabilir. Bir Japon keşişi der ki, “Oğlun geri zekalıysa, Damadını değerlendir.” Korona virüs etkisiyle açıklanan “Ekonomi İstikrar Kalkanı paketi” ne baktığımız zaman, Işık görünüyor da tünelin sonu görünmüyor. “Damat bir yemek tarifi verdi; bende malzemelerden sadece tava var” dedirtecek tarzda.  “Bizim memleket ıstıraba katlanmasını iyi beceriyor da, ona karşı gelmesini beceremiyor.”  Sevgi ve Sağlıkla kalın.  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek