Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 26 Mart 2020, Perşembe 10:43:49 tarihinde eklendi. 2712 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sosyalleşme değil korunma zamanı - Ertan Bayer

Sosyalleşme değil korunma zamanı

 

 

Dünya 2020 yılına CORONAVİRÜS –COVİD 19 salgını ile girdi. Çin’de başlayan salgın İtalya’da Çin’den daha fazla can aldı.

 

İtalya’da bu kadar insanın ölmesinin nedeni İtalya’da bulunan Çinli işçilerin yılbaşı tatili için Çin’e gidip tekrar geri gelirken virüs taşımaları olarak gösterildi.

 

Türkiye’de il vaka 10 Mart 2020’de görüldü.  Bu tarihten sonra artmaya başladı.  Ancak Sağlık Bakanlığı hastalığın Çin’de görülmeye başlamasından hemen sonra gerekli tedbirleri almaya ve gerekli uyarıları yapmaya başladı.

 

Avrupa’da ekonomileri iyi olan ülkeler kişi başı  bin Euro ödeme yaparak vatandaşlarının evinde oturmasını istediği için borçlarını ödeyeceğini belirterek sıkı yönetim ilan etti.

Bunun için gücü olmayan AB ülkeleri dahil ya kısıtlı sokağa çıkma yasağına ya da kısmi sokağa çıkma yasağı ilan etmeye gitti.

 

Hükümetin ilan ettiği ekonomik paketin yüzde 50’si faydalı yüzde 50’si ise alakasız konulardı. Ancak bu konu bu süreç bitiği zaman konuşulmalı. Şimdi Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından önerilen tedbirleri uygulama zamanı.

 

Bu nedenle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tamamının, çalışanların ise iş dışındaki zamanlarını evde geçirmeleri gerekmektedir. Sokaklarda gördüğümüz bir arada kalmaya çalışan ve sosyalleşmeye çalışan vatandaşlarımıza diyoruz ki; “Şimdi sosyalleşme değil, korunma zamanı”

 

CORONA’sız günler dileğiyle…

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek