Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 25 Şubat 2020, Salı 09:21:21 tarihinde eklendi. 2161 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

28 ŞUBAT - 1 - Doğukan Önal

28 ŞUBAT - 1

 


Değerli okurlar,
Bu hafta içinde idrak edeceğimiz mübarek Regaip kandilinizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.
Öncelikle kani olmanız gereken bir mesele noktasında şahsi fikrimi belirtmek istiyorum.
Çevremden edindiğim malumat'a göre Koronavirüs meselesinde halkımız bir panik üzere hareket ediyor. Şahsi hijyenik kurallarına  dikkat ettiğimiz sürece bu salgının Türkiye'de görülmeyeceği görüşünde olmak ile beraber grip her yıl 500.000 can alırken, ölüm oranı 100 kişide 3 olan, ve genellikle 65 yaş üstü ölümlerle sonuçlanan bu salgının içtimai bir hengameye sebep olmasını isteyen belli çevrelerin oyununa gelmememiz gerektiğini belirtmek istiyorum.

Malumunuz olduğu üzere Rond Corparation adlı bir ABD kuruluşunun 270 küsur sayfalık bir raporu neşredildi. Türkiye'nin milliyetçi mukaddesatçı iktidarının açıkça garp alemine tehdit olduğunu belirten bu raporda, Tsk'nın orta kademesinin darbe yapabileceği imasında bulunuldu. 1876'dan bu güne onlarca darbe atlatmış bu milletin tekrar bir darbeye maaruz kalması bir hayal ürünü olmamak ile beraber, Türkiye'nin şuan ki durumu ele alındığında na-mümkündür. Ordumuz operasyonda iken Tsk'nın moralini bozmaya yönelik böyle bir raporun belli fitnelere sebep olması kaçınılmaz bir durumdur. Ki bunu haddinden fazla dillendirenlerin farkında olmadan buna sebep olduklarını anlamaları gerekmektedir.

Yine bu darbelerin Postmodernlerinden birinde, 28 Şubat hadisesi tarihin karanlık sayfalarında yerini almaktadır. İrtica  İrtica diye tutturan bir evhamlı aşağılık psikolojisinin bu ülkede denk bütçe vermiş, ve işçiye memura tarihinde görülmemiş bir zammı yapan bir hükümete ve dışarıdan aldıkları talimatlar ile her fırsatta şapkasını alıp giden bir cumhurbaşkanın da varlığını fırsat bilip halkın iradesine suikast etmesinin sene-i devresini yaşamaktayız.

Merhum Erbakan'ın adı bu gün bile yapılan müspet zamlar adına hayır ile yad edilirken, düzenlenen bir gece uğruna Sincan'da tankları yürüten zihniyetin şerefli Türk ordusu ve anadolunun has evlatları olan askerlerimiz ile hiç bir ilgi ve alakası yoktur!

Mesele anlayış meselesidir. Darbe değil darbecilikle mücadele etmektir. 2020 yılında dahi bu ülkenin gündeminde darbe olması objektif analiz edildiğinde bizim jenarasyomuz açısından ne denli utanç vericidir kelimelere dökmem imkansız.

Peki 28 Şubat 1000 yıl sürecek denmişti. Sürdü mü? O dönem dik duranlar kimler? Hangi siyasetçiler namlusunu millete çeviren tanklara selam durdu durmadı? Bunu yazımın 2. Serisinde dile getireceğim, zira Allah nasip ederse bu hafta 28 şubatın anatomisini anlamak için Türkiye'de yeni dönemin güçlü kurumlarından birinin programına katılıp eğer imkan olursa kilit isimlerden biri ile röportaj yapıp, bu konu ile daha teferruatlı bir malumatı haftaya siz değerli okurlarımıza izah etmeye çalışacağım.

Kalın Sağlıcakla!..

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek