Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 06 Şubat 2020, Perşembe 09:20:38 tarihinde eklendi. 2856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mutlu Türkiye için HOŞGÖRÜYÜ seçin - Ertan Bayer

Mutlu Türkiye için HOŞGÖRÜYÜ seçin

 

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı olarak son 20 yılda halkımız iyice mutsuzlaştı. Bu mutsuzluğun ana nedeni maddi olsa da parası olanların  da mutsuz gördüğümüzde mutsuzluğun maddi imkansızlıktan başka kaynakları olduğunu da görüyoruz.  Ülkemizde son 20 yıl da mutsuzluk artarken azalan değerler hoşgörü ve saygı olmuş. Türk insanında ki bu düşünce değişikliği siyasi tercihlere de yansımış.

 

Oysa mutsuzluk daha anne karnında başlıyor.  Evli çiftten erkek olan mutlaka erkek çocuk isterken,  kadın “Ya erkek olmazsa eşim beni suçlar mı?” şeklinde düşünüp  kaygı bozukluğu yaşıyor. Bu olumsuz psikolojik hamile olan anneden negatif elektrik olarak çocuğa geçiyor.

 

Daha sonra çocuk küçükken spordan hoşlanmayıp güzel resim yapmaya başladığı zaman anne ve baba çocuğun resim yeteneğini hiçe sayıp mutlaka sporcu olmasını istiyor. Anne ve babanın bu davranışı çocuğa kötü psikoloji olarak yansıyor. İlerleyen zamanlarda  anne ve babanın ısrarı çocukların okul seçimlerine de yansıyor. Çocuk güzel sanatlar fakültesini isterken anne ve baba başka okula gönderiyor.

 

Meslek seçiminde çocuk ressam ve mimar olmak istediği zaman anne ve baba komşunun çocuğu avukat çıktı sende avukat olacaksın diyerek çocuğu bir kez daha mutsuzluğa sürülüyor.  Daha sonra bu çocuk toplum içine girdiği zaman anne ve babadan kaynaklanan hoşgörüsüzlüğü  bu kez o başkasına gerçekleştiriyor. Eşine, çocuğuna, iş arkadaşlarına ve sosyal ortamdaki arkadaşlarına yansıtıyor.

 

Hoşgörüsüz gencimiz herkesin kendisi ile aynı takımı tutmasını, herkesini kendisi gibi aynı partiye oy vermesini, herkesin olaylara kendisi gibi bakmasını istiyor.  Kendisi gibi düşünmeyeni  dışlamaya ve ötekileştirmeye başlıyor. Bunun sonucundan da ortaya, mutsuz çocuklar, mutsuz aile, mutsuz mahalle, mutsuz şehir ve mutsuz ülke çıkıyor.

 

Bu nedenle ailelerin önce kendileri hoşgörülü olmalı çocuklarının ve başkalarının düşüncelerine saygı duymalı. Kendisine yapılmasını istemediği davranışları başkalarına yapmamaları gerekir.

 

Bu nedenle “Mutlu Türkiye için HOŞGÖRÜYÜ seçiyoruz” ve kalın sağlıcakla diyoruz. 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek