Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 10 Ocak 2020, Cuma 09:07:24 tarihinde eklendi. 2330 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BATI ASYA’ DA TAŞLAR YERİNDEN OYNADI - Servet Şenyiğit

BATI ASYA’ DA TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

 

Irak’ta aylardan beri süren ve yüzlerce kişinin öldüğü, Başbakanın istifa ettiği protesto eylemleri ABD karşıtlığına dönüştü ve Irak halkı ABD Büyükelçiliği binasına girdi. ABD’ nin Batı Asya’dan kovulduğu gerçeğini tüm dünya kamuoyu biliyor. Akıl da tutulması gereken de;  Hiçbir emperyalist güç, kovulduğu yeri hasar vermeden bırakmaz gerçeğidir. ABD’ de Batı Asya’ yı karıştırmayı ve hasar vermeyi sürdürüyor.

 

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’ nin ve Haşdi Şaabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’ in öldürülmeleri de ABD’ nin başta İran olmak üzere , tüm Batı Asya ülkelerinene karşı bir operasyonudur. Kovulurken hasar vermeyi sürdürme operasyonu.

 

General Kasım Süleymani İran’ın dini lideri Hamaney’ e yakınlığı ile bilinirdi ve İran’ın en güçlü adamlarından biriydi. Irak’ta , Suriye’ de , Lübnan’ da, Yemen’ de ABD’ ye ve İsral’ e karşı direnişleri örgütlemiş, mücadele etmiş , savaşmış biriydi. Süleymani ABD tarafından terör listesine alınmıştı ve İsrail’ in “Potansiyel Vurma Listesi Analizi’nde” bulunan üç kişiden biriydi.  

 

ABD Başkanı Trump tarafından verilen suikast emriyle yapılan infaz tüm dünyada deprem etkisi yarattı. ABD tarafından zaten ambargo uygulanan İran çok kızgın ve sert tepkiler veriyor. İntikam yemini ediyorlar, misilleme yapacakları belirtiyorlar. Irak Meclisi ‘de ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi.  ABD’ nin kendi içinde de protestolar yükseliyor. Bir çok eyalette yapılan gösterilerde Amerikalılar savaş istemediklerinin sloganlarını atarak Trump’ ın yaptıklarını desteklemediklerini haykırıyorlar. ABD ‘de seçim dönemine girilirken yapılan bu eylemin seçim yatırımı olabileceği de akıllara geliyor.

 

ABD’ nin tezgahlamak istediği , Müslüman ülkelerdeki Sünni – Şii kamplaşması da geri tepti. İran, ABD’ ye karşı tüm Sünni ve Şii’leri birleşmeye çağırdı. Irak Meclisi’ nin ABD’ nin ülkeden çıkarılacağı kararı da tüm Sünni ve Şii milletvekillerinin ortak kararıyla alındı.

 

Bu arada, ABD ‘nin Türkiye’ deki operasyonlarını anımsayalım; Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’ in öldürülmesi , Irak’ ta Türk Askerlerinin başına çuval geçirilmesi ve 15 Temmuz darbe girişimi. Türkiye’nin Suriye’ de ABD’ nin kara gücüm dediği ve on binlerce TIR silah verdiği PYD/PKK  ile çarpıştığını da unutmayalım.

 

Önümüzdeki günler çok olaylara gebe. Kanlı bir süreç olacaksa da ABD verdiği acılarla ve katliamlarla anılacaktır.

 

servetsenyigit@gmail.com

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek