Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 29 Ekim 2019, Salı 09:36:03 tarihinde eklendi. 3030 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

96. SENE-İ DEVRİYESİNDE CUMHURRİYET - Doğukan Önal

96. SENE-İ DEVRİYESİNDE CUMHURRİYET

 

Kıymetli okurlar,

Selçuklu ile başlayan davamız, Osmanlı ile olan cihan hükümranlığımız, ahir vakitte sağlam temellere oturmuş Cumhuriyeti ile cihan’da davamız ve varlığımız devam etmektedir.

Bu temellerde Anadolu analarının, milyonlarca şehidin ve gazinin emeği vardır, Türkiye kuruluşundan bu güne sayısız badireyi bu inanç ve imanla bertaraf etmiş ve millet olarak dünya sahnesinde mazlumlara kol kanat germeyi asırlık bir milli gelenek olarak devam ettirmektedir.

Gerek bu güne kadar Anadolu coğrafyasında gezdiğim yer ve muhatap olduğum insanlar ile ve hali hazırda öğrencisi olarak eğitim hayatıma devam ettiğim uluslar arası ilişkiler ve siyaset biliminde hemhal olduğum mevzular ile ilgili, Cumhuriyetin ve onun yönetim şekline muhatap olan halkımız açısından önemli bir meseleyi  izah etmek durumundayım.

Cumhuriyetimizin ebed müdded daim olması  3 temel esas ile mümkündür;

1)Geçmişine söven değil, geçmişinin başarıları ile övünen ve hatalarından ders çıkaran bir gençlik.

2)1000 yıl Süper güç olmuş bir medeniyetin devamı olduğumuzun farkında olmak.

3) Gelecekte mili bir ülkünün ve gayenin takipçisi olarak ulu Türk kağanlığını kurma azminde olmak.

Rahmetli Demirel ‘’ Osmanlıyı öyle anlattık ki artık herkes ona sövüyor’’ demişti. Buna gerek var mıydı sizce ? Cumhuriyet geçmişi niteliğinde ki 623 yıllık bir devlete hasım mı kuruldu? Yoksa o devletin devamı olarak mı? İşte bunun kararını vermek bu ülkede ki bir çok kısır tartışmayı bitirecektir. Bana sorarsanız devamı olmasak borçlarını ödemezdik, demek ki kafir bizi Osmanlıdan ayırmıyor, peki biz niye yıllarca atalarımıza düşman olduk ? Doğrusunu almak, hatasından ders çıkarmak ve devamı olduğumuzu unutmamak açısından Osmanlı Devleti bizim için hem övünç hem de ibret vesikasıdır.

Selçuklu Devletini de baz alırsanız, 1000 yıllık süreç dahilinde süper güç olmuşuz, bu gün 300 yıllık Amerika dünyaya racon keserken, Avrupa da sayısız ülkede hala eserlerimiz durur iken bu denli bir medeniyetin evlatları olarak bizim bunların hiç birine pabuç bırakmamamız gerekmektedir, yere öyle basacağız ki bizim tarihimizin 96 yıllık bir tarih olmadığını anlasınlar ve bu cumhuriyetin yüce Türk milleti öncülüğünde ebed müddet payidar kalacağını anlasınlar. Bizim öze dönüşten maksadımız kendimiz ve gücümüzün farkında olmaktır, bu da ancak geçmişimizden aldığımız kudret ile mümkündür.

Dünya’da 400 milyona yakın Türk yaşamakta. Bu gün Avrupa papanın önünde diz çökerken neden İslam’ın lideri ve kılıcı olmuş bu millet soydaşlarına da reislik etmesin? Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir nebzede kuruluş gayelerinden bir budur. İmam-ı Azam Ebu Hanife Hz. ‘’ Kılıç Türklerin elinde oldukça İslam’a zarar gelmeyecek’’ demiştir.

Evet biz buyuz, büyük bir milletiz,

Biz biriz beraberiz

Geçmişten bu güne varız kıyamete kadar da var olacağız.

Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun, Bu kuruluşta müstesna emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyor, Yüce Rabbimden mağfiretler nasip etmesini niyaz ediyorum.

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun !

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek