Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 02 Temmuz 2019, Salı 09:39:07 tarihinde eklendi. 2149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSTANBUL SEÇİMLERİ TÜRKİYEYİ DAİMA ETKİLEMİŞTİR -

İSTANBUL SEÇİMLERİ TÜRKİYEYİ DAİMA ETKİLEMİŞTİR

 

Ben yaşım itibariyle İstanbul Belediyelerinden Aytekin Kotil CHP, Bedreddin Dalan Anavatan, Nurettin Sözen CHP ve Tayyip Erdoğan ve sonrakileri görmek şansına eriştim. Geçmişte yani 1970’li yıllarda Belediye Başkanlığını İstanbul’da daha çok CHP alırdı. (Gariptir ki İzmir de ise Adalet Partisi alırdı, Asfalt Osman gibi) bu akışı özellikle Tayyip Erdoğan değiştirmişti.

OLANDA HAYIR VARDIR

Bu son seçimi de CHP adayı kazanmış bulunuyor. Bana Bedrettin Dalan’dan sonra kazanan Nurettin Sözen’i hatırlattı. Seçimlerde propaganda çok önemlidir. Maalesef büyük kitleler senin projelerine bakmaz. Halkın çok büyük kısmı duygularıyla hareket eder. Buna en büyük örnek yine İstanbul seçimlerindeki Dalan’a karşı Sözen’in kazanmasıdır. Ben o günleri iyi takip ettim. Bedrettin Dalan İstanbul’a o güne kadar en iyi hizmet eden belediye reisiydi. Haliç çevresindeki mezbelelikleri, kaçak yapıları o temizlemeye başlamıştı. İstanbul halkı o kadar çok hizmeti olan Dalan’a ikinci seçimde oy vermedi. CHP’nin adayı Nurettin Sözen’i seçti. Nurettin Sözen İstanbul’u berbat etti. Lüleburgaz’ın çöplüğünü düşünün sokakları ve meydanları aynen öyleydi. Aylarca çöp toplanmadı, belediye işçileri grev yapıyordu. Dahası su yoktu su. İstanbul halkı taa buralardan su taşıyordu. Tanker sahibi olanlar su taşıyarak halka satıyor ve para kazanıyordu. Ne oldu biliyor musunuz? İstanbul’un bu hali Tayyip Erdoğan’ı doğurdu. Akabindeki seçimi kazanan Erdoğan önce İstanbul Belediyesi sonra da bildiğiniz süreçte bu günlere gelindi. İstanbul sadece nüfusuyla değil Ekonomisiyle de, coğrafisiyle de, kültürüyle de çok büyük bir şehirdir. İsterdim ki Ekrem İmamoğlu Belediye Meclisiyle de çoğunluğu kazansındı, kazansın ki “yaptırmadılar, engellediler” demesin. Eğer başarırsa ülkemiz yeni bir yıldız kazanırdı. Eğer beceremezse de CHP yeni bir nesil değişinceye kadar yani yirmi beş yıl daha seçim kazanamazdı. Ak Parti Belediyecilikte çığır açmış durumdadır. Ben İstanbul’a gittiğimde genellikle tarihi camii civarlarında dolaşıyorum. Her taraf tertemiz, tuvaletler bedava. 65 yaş üzerindekilere metro, otobüs, vapur bedava. Yol boyları halı gibi çiçeklerle bezeli. Su derdi yok, Türkiye’nin en ücra köşelerine cenazesi olanların taşımasını yapıyorlar, bir kuruş para almıyorlar.

Daha hangi birini sayayım? Gelenlerin işi gerçekten de çok zor, hayırlısı olsun. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek