HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 07 Aralık 2018, Cuma 09:31:44 tarihinde eklendi. 1126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ATATÜRK’E SÖVEN DE, TAPAN DA, SOLCU -

ATATÜRK’E SÖVEN DE, TAPAN DA, SOLCU

 

Şimdi şu şiiri okuyun, bir defa yetmez, beş defa okuyun. “Trabzon’dan bir motor açılıyor. Sa-hil-de-ka-la-balık!/Motoru taşlıyorlar./ Son perdeye başlıyorlar!/ Burjuva Kemal’in omuzuna binmiş./ Kemal kumandanın kordonuna./ Kumandan kahyanın cebine inmiş./ Kahya adamlarının donuna./ Uluyorlar, hav hav… hak…tü yoldaş unutma bunu”

Bu şiiri iyi anlayın. Kemal dediği Mustafa Kemal, yani Atatürk “Hak-tü.” Diye tükürdüğünde Mustafa Kemal. Yahu adam Mustafa Kemal’e yani Atatürk’e tükürüyor. Bir şey demeyecek misiniz? Peki, bu şiiri (şiir denirse tabi) yazan kim? Nazım Hikmet. Yani solcuların en çok sevdiği şair. Lüleburgaz’ın kurtuluşunda baktım takdimci Nazım Hikmet’in şiirini okuyordu “Bir ağaç gibi özgür. Bir orman gibi beraber…”Bu sözler Nazım Hikmet’in değil mi? Yani şu Atatürk’e tüküren Nazım Hikmet’in Kılıçdaroğlu her konuşmasında bu sözleri tekrar eder yani Atatürk’e tüküren adamın sözlerini birkaç gün önce Atatürk heykeline hakaret eden birisini Bakırköy akıl hastanesine gönderildiğini bizim gazetede okumuştum.

Peki, Nazım Hikmet’i de Bakırköy’e attılar mı? Ya onu sevenleri, şiirlerini okuyup sözlerini süsleyenleri, onları ne yapacağız, Bakırköy’e atalım mı?

Neyse Nazım Hikmet Atatürk’ün kendisine tükürdü, heykeline değil ki, değil mi?

Siyonist Yahudi Mordak’ın televizyonunuda gördüm Nazım’ın “Zindan” şiirini bestelemişler okuyorlardı. Şunu da unutmayın ki Nazım bu ülkeden 1948’de kaçtı. Yani onu zindana atanlarda kovanlar da CHP iktidarıdır. Zindan şiirini okuyan artist ve sunan Vaşinkton portakalı! Sanki bu hükümet yapmış izlenimini veriyorlardı da ondan diyorum.

Birde Atatürk’e tapan solcular var.

Hani şu kanadı kırık! Varya bizlerden intikam alacağını söyleyen bayan o diyordu “Atatürk benim ilahımdır” vay be. Ya tükürürsünüz ya da taparsınız, ortası yok mu?

İşin garibi de şu Atatürk’ü ilah görenler, Atatürk’e tüküren Nazım’ı da çok seviyorlar. Bunlarda akıl aranmaz ki, garip insanlar doğrusu unutmadan söyleyeyim. Nazım o şiiri komünist yoldaşı Mustafa Suphi ve arkadaşları Karadeniz sahilinde öldürülünce yazmıştı. Yahya kaptan adındaki bir Karadenizli adamlarıyla bu olaya yaptı tabi emri veren Mustafa Kemal idi. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek