Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 23 Kasım 2018, Cuma 09:40:00 tarihinde eklendi. 2069 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PEYGAMBERİMİZ (AS) VE GENÇLER - Ahmet Bostancı

PEYGAMBERİMİZ (AS) VE GENÇLER

 

Sevgili peygamberimiz (as)in arkadaşlarına sahabe denir. Sahabeler İslam’a ilk giren ve dünya gözüyle peygamberimizi görüp iman eden kutlu insanlardır. Sahabelerin çoğu gençlerden oluşuyordu. Hz. Ebu Bekir ve Ömer (ra) gibiler hariç, pek çoğu 20 li yaşlarda, hatta daha genç olanlar vardı. Bu mübarek insanlar İslam’a ve Kur’an’a gönül vermiş ve bu davayı omuzlamışlardı. Efendimiz(as)de gençler için, suffe okulunu açmış, ilmi ve ahlaki yönden yetişmelerine özel önem vermiştir. Daha sonra onlara önemli yetkiler ve sorumluluklar vermiş ve insanlığa hizmet etmelerini sağlamıştır. İşte onlardan bazıları:

Cafer b. Ebi Talib: Ebu Talibin oğlu, Hz. Ali’nin abisidir. Habeşistan’a ilk hicret eden kafilenin başında  o vardı. Kral Necaşi’ye hitab edip, Habeşistan’da kalmalarını sağlayan oydu. 22 yaşında Müslüman oldu. Mute savaşında şehit oldu.

Üsame b. Zeyd: Peygamberimizin azatlı kölesi Zeyd b. Harise’nin oğludur.  18 veya 20 yaşında ordu komutanı oldu. Ebu Bekir ve Ömer gibi yaşlı sahabeler O’nun emrine girdi.

Mus’ab b. Umeyr: Yakışıklı, zengin bir sahabeydi. Ailesi Müslüman olmasına karşı çıktı. O çileyi ve imanı tercih etti. Peygamberimizden önce Medine’ye hicret etti. Medine’yi peygamber(as)e hazırladı. Uhut savaşında şehit oldu.

Erkam b. Erkam: Tüm tehlikelere karşı Safa tepesindeki evini müslümanların karargahı haline getirdi. 18 yaşında Müslüman oldu.

Muaz b. Cebel: İkinci Akabe biatında 27 yaşında Müslüman oldu. Mekke’nin fethinden sonra, peygamberimiz tarafından oraya vekil, daha sonra Yemen’e vali tayin edildi.

Esma (rah): Hz Ebu Bekir’in kızı, Hz. Aişe’nin ablasıdır. Hicret esnasında Sevr dağına peygamberimize ve babasına yiyecek ve haber taşıyan yiğit bir kadındır. 17 yaşında Müslüman oldu.

Hz. Aişe(rah): Ebu Bekir’in kızı, Peygamberimizin eşi, 2210 hadis rivayet eden, İslam hukukunu iyi bilen, İslam’ı kadınlara tebliğ eden, kuvvetli hafızaya sahip, zeki bir kadın sahabe.

Diğer genç sahabeler…

Hz. Ali 8-10, Abdullah b. Ömer, Ubeyde B. Cerrah 13, Ukbe B. Amir 14, Cabir b. Abdullah, Zeyd b. Harise 15, Abdullah b. Mesut, Habbab b. Eret, Zübeyr b. Avvam 16… yaşlarında Müslüman oldular.

Peygamberimize selat ve selam olsun.

Sahabelerinden Allah razı olsun…

   

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek