KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu yazı 07 Ağustos 2018, Salı 09:28:24 tarihinde eklendi. 985 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ATATÜRK DİYOR “TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR”, CHP DİYOR Kİ “APTALDIR” -

ATATÜRK DİYOR “TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR”, CHP DİYOR Kİ “APTALDIR”

 

24 Haziran seçimlerini değerlendirirken bu mesele yine karşımıza çıktı. CHP’li yazar, çizer, konuşur takımı seçim sonuçlarıyla ilgili yine işi Türk milletinin “aptal ve bilinçsiz” olduğuyla izah etmeye çalıştılar.

Bunu her seçimden sonra yapıyorlar. Geçmişte hani fırlama bir artist var ya, ekranlardan gözümüzün içine baka baka söylemişti “Türk milletinin yüzde almışının aptal olduğunu.”

Aklımda kaldığına göre bu tabiri kullanan ilk şahıs İsmet Paşa’ydı. 1950 seçimlerinde kaybedince “Aptal Millet…” demişti. Türk milletinin ne kadarının aptal olduğunu Aziz Nesin söylemişti “Türk halkının yüzde altmışı aptaldır” demişti.

PEKİ, ATATÜRK NE DİYOR? Eskişehir konuşmasında “TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR, TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR, TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİ YÜKSEKTİR…”

Peki, kim doğru söylüyor “Atatürk’ün sözleri yalandır” diyemezsiniz herhalde.

Bende Atatürk gibi düşünüyorum.

Hatta Anadolu’nun çobanları bile batının profesöründen daha zeki, daha ARİF’tir.

Fıkralı bir misal vereyim.

Kayseri’de trene bir köylü biner. Girdiği yolcu vagonunda içlerinde profesörde olan birkaç kişi vardır. Kayserili köylü selam verip boş bir yere oturur. Profesör selam faslından sonra yolculuğu biraz eğlenceli hale getirmek için Kayserili köylüye laf atar “Kayserili misin? –Evet Kayseriliyim. –Kayserililer için çok uyanık derler öyle mi? –Evet öyle diyorlar beyim. –Öyleyse gel seninle bilgi yarışına girelim. -Girelim bey. – Ama bedava olmaz. Kim bilemezse on lira verecek. –Olur mu bey sen bir profesörsün ben cahil bir köylü. Sen yüz lira vereceksin ben on lira. –Tamam, öyle olsun. –Soruyorum. Üç ayaklı insanlar nerede yaşarlar?” Profesör düşünür bilemez “Bilemedim. –O zaman ver yüz lirayı” Köylü yüz lirayı cebine indirirken profesör sinirli bir şekilde “-Sen söyle…?” –Köylü –“Bende bilemedim. Al on liranı” Nasıl? Köylü mü akıllı profesör mü? Köylü, aptal profesörden saniyede yol parasını çıkarmıştır.

Benimde şahidi olduğum bir acayip mesele var. Bir arkadaşımız var harita mühendisi. İstanbul Aksaray’da yazıhanesi vardı, işi de çok iyiydi. İflas etti geldi “neden böyle oldu?” dedim. –“Sorma benim bir ortağım vardı Kayserili, iş getiriyordu kazancımız yarı yarıyaydı bir gün on beş bin liralık bir iş getirdi araştırdım ayrıca karşı taraftan da on beş bin lira almış kovdum işsiz kaldım, iflas ettim.”

Kayserilinin okuyup yazması bile yok ama mahareti var, iş adamı. Hacı Ömer Sabancı da öyle değil miydi? Evet, Türkiye’de aptallar var ama öyle yüzde altmış falan değil. Şöyle yüzde yirmi ikiyle, yüzde yirmi beş civarındalar.

Köprülere, hava alanlarına, santrallere karşı çıkan bir partiye oy verenler sadece aptal değil daha da ötesindedirler.

Aptal aradığınızda doğruca aynanın karşısına geçin. Aptalı görürsünüz. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek