Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 25 Mayıs 2018, Cuma 09:44:00 tarihinde eklendi. 1350 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN AYI HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFLER - Ahmet Bostancı

RAMAZAN AYI HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFLER

 

1-      İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe’ye haccetmek, Ramazan orucunu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))

2-      Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm)

3-      Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur. (Müslim, Siyam 2, (1079))

4-      Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yelesini içmesini terk etmesine ALLAH’ın hiçbir ihtiyacı yoktur. (Buharı, Savm, 8)

5-      Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz! (Et-tergib ve Terhib,2:83)

6-      Sahura kalkmak berekettir. Bir yudum su içseniz bile onu terk etmeyihiz. Çünkü Allah sahura kalkanlara rahmet. (Müsned, 3:44)

7-      Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın köktülük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami’üs Sağir, 4:212)

8-      “Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin. (Buhari, Savm)

9-      Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar. (Tirmizi, Cihad 3, (1624))

10-  Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez. (Buhari, Savm 29)

11-  Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidine ihya ederse, geçmiş günahları affedilir. (Müslim, Müsafirin174, (769); Ebu Davud, Salat 318, (1371); Tirmizi, Savm 83)

12-  Resulullah (sav)”a: “Kadir Gecesi (Ramazan’ın neresinde?) diye sorulmuştu. O da, Ramazanın tamamında.” Diye cevap verdi. (Ebu Davud, Salat, 324, (1387).)

13-  “Şurası muhakkak ki, Oruçlunun iftarını açtığı zaman reddedilmeyen makbul bir duası vardır” (Beyhaki)

                          Devam Edecek

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek