Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 02 Kasım 2017, Perşembe 09:21:32 tarihinde eklendi. 1309 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz, Kırklareli’nin pençesinden kurtulmalı - Ertan Bayer

Lüleburgaz, Kırklareli’nin pençesinden kurtulmalı

Yıllardan beri konuşulur, Kırklareli içinde Lüleburgaz bir başkadır.  Nüfusu, iş olanakları, insanlarının cömertliği, Ankara’daki ağırlığı Kırklareli Merkeze göre bir başkadır. Lüleburgaz olmasa belki Kırklareli’nin ismi Ankara’da  ve Türkiye’de fazla duyulmaz.

Ancak Lüleburgaz, Kırklareli’ni Türkiye genelinde avantajlı konuma getirirken kendisi sürekli  dezavantajlı konuma gelmiştir.  Lüleburgaz adeta Kırklareli’nin peçesinde ziyan olmaktadır. Lüleburgaz, Kırklareli’nin pençesinden kurtulmadır.

Bunu aşmanın en önemli yolu ise Türkiye’nin en büyük partisi olan AK Parti,  Trakya’nın iktidarı olan CHP,  bunların dışında da MHP ve İYİ Parti İl Başkanları’nın Lüleburgaz’dan  olması gerekir.

AK Parti ve MHP’de bunun olması mümkün değildir.  İYİ Parti hakkında fazla bilgimiz yok. Ancak CHP’de bu iş önce  CHP üyesinin,  ardında da CHP  delegesinin elindedir.

Geçtiğimiz dönemde  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Özgür Kaya,  CHP Kırklareli İl Başkanlığı için Tuna Soykan’ı aday gösterdi. Yönetimini de ağırlıklı bir şekilde Lüleburgazlılardan yaptı.

 Ancak  Lüleburgaz’dan Ankara’ya giden CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan’ın   Lüleburgaz İlçe Başkanı’nın çıkardığı adaya değil de Kırklareli Merkez’in desteklediği adaya destek vermesi nedeniyle Lüleburgaz CHP ‘nin  İl Başkan adayı bir oyla kaybetti.

İki ay önce yazmıştık, yine yazıyoruz Lüleburgaz CHP İlçe Başkanlığı seçimleri 3 Aralık’ta, ardından da CHP Kırklareli il Başkanlığı seçimleri 24 Aralık’ta yapılacak. Ben CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın yerine olsam,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na değil de CHP Kırklareli İl Başkanlığı’na aday olurum. 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, eğer İl Başkanlığı’na aday olursa hazır yıldızı parlamışken  İl Başkanı seçilir.  Mevcut CHP Kırklareli  İl Başkur’ un Kırklareli genelinde ters olduğu tüm partililer de Özgür Kaya’nın etrafında birleşir.

Bunun hem Lüleburgaz’a hem de Kırklareli’ne faydası olur. En kötü ihtimalle CHP Kırklareli de Özgür Kaya’nın çalışması ile  2 değil 3 milletvekili çıkarır. Kırklareli’nde Cumhuriyetçi oylar yüzde 66’den Yüzde 70’e çıkar.

İktidar partisi Milletvekili ve İktidar İl Başkanı Kırklareli Merkez’de, Odalar ve Trakya Birlik Babaeski den, eh CHP  Kırklareli İl Başkanı da Lüleburgaz’dan olsun çok mu ?

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek