Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 12 Ekim 2017, Perşembe 09:28:05 tarihinde eklendi. 2167 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şişecam işçileri ülkenin gündemi oldu - Ertan Bayer

Şişecam işçileri ülkenin gündemi oldu

Lüleburgaz 3 Ekim’den beri,  işten çıkartılan 91 şişe cam işçisini konuşuyor. 8 Ekim’e kadar yerel gündem olan şişe cam işçileri bu tarihten sonra CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın gayretleri ile ülke gündeminde de yer tutmaya başladı.

Bu çabaya Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın kankisi olan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da kayıtsız kalmadı. Konuyu CHP Genel Başkanı’na ileteceğine söz verdi.

Şişecam olayını herkes duymuştur. Ancak biz yine de anlatalım. İşten atılan şişe cam işçileri işten atılan 91 işçinin 50 tanesinin Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş’a muhalif isimler olduğunu, bunların işten çıkartılmasını  bizzat Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın istediğini söylüyor.

Yine işten atılan işçilerin söylediğine göre Paşabahçe’nin dışında teşvikle işten ayrılmaya hazır emekliliğine 6 ay ile 2 yıl arasında kalmış 200 işçi var. Bu işçiler teşvikle işten çıkartıldığında yerine de Paşabahçe’den  atılan 91 işçi konulduğunda sorun şimdilik çözülüyor. İşveren de böyle olmasını isterken bunu istemeyen tek kişi Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş.

İşçilerin iddiaları bu. Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş ise bu iddiaların asılsız olduğunu, işçilerin isimlerini işverenin belirlediğini söylüyor.

Diyelim ki Bilal Çetintaş’ın dediği doğru. O zaman Bilal Çetintaş işverene teşvikli çıkışı öneremez mi? Bize göre tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Kristal İş Sendikası ile 2004 yılına kadar Türkiye’de örnek bir sendikacılık gösteren ve bunun içinde bir süre işsiz kalan Bilal Çetintaş bunu başarır. Yeter ki istesin ama istemezse olmaz.

Biz diyoruz ki acilen işten atılan bu işçiler geri alınmalı ve önümüzdeki yıllarda kademeli olarak 700 kişinin işten çıkartılacağı söylenen şişe cam işçilerine daha şimdiden iş bulunmalı.

 

X                              x                                         x

LÜLEBURGAZ’DA GÜZEL İŞLER OLUYOR

Lüleburgaz’da var olan çöp, köpek ve otopark sorununa rağmen Lüleburgaz Belediyesi tarafından Lüleburgaz’da güzel işler de yapılıyor.

Tabi yapılan bu işler Lüleburgaz Belediyesi tarafından yerel basına aktarılmadığı için vatandaş bunu duyamıyor.  Geçmiş yıllarda Emin Başkan, Lüleburgaz’da yerel basını pek dikkate almıyordu. Kendi dergi bastırıp dağıtıyor, bunun da yeterli olduğunu düşünüyordu.  

Ancak 9 Ekim 2017 Pazartesi günü Lüleburgaz’da yerel basına kahvaltı verdi. Yapılanları aktardı.  Kırklareli Bütün şehir Belediye Başkan adayı olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Emin Başkan 18 Nisan 1999 yılında göreve geldi. Ben de 10 Mayıs 2002’de gazeteciliğe başladım. Emin Başkan’ın 18 yıldan beri gazetecileri pek hatırlamadığına mı üzülelim, yoksa 18 yıl sonra yerel basının önemini tespit ettiğine mi sevinelim şaşırdık.

Ama Lüleburgaz Belediyesi’nin de basın ve halkla ilişkiler biriminin olmamasının bir eksiklik olmasını kabul etmesi bizi sevindirdi. En azından Lüleburgaz Belediyesi’nin yaptığı güzel işlerden bundan sonra hem yerel basının hem de Lüleburgaz ve bölge halkının haberi olacağına sevindik.

Avrupa yerel demokrasi haftasının içinde birçok paydaş dernek var. Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) olarak bizde bu etkinliklerin içindeyiz.

Derneğimizin daveti ile Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinden kentimize gelecek olan “Velko Kınev Sveti Sveti Kiril ve Metodi Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Komedi Tiyatrosu-1894” Cumartesi günü Halk  Merkezi yanında bulunan Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi Salonu’nda Lüleburgazlı tiyatro severlerle  buluşacak.

 Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası,  Lüleburgaz Ticaret Borsası ve Lüleburgaz Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin de katkı sunduğu bu etkinlikte tiyatro severler güzel bir gece geçirecek.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek