Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 19 Ağustos 2017, Cumartesi 17:19:19 tarihinde eklendi. 22523 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİLGİ ÇAĞINDA CAHİL KALMAK! -

BİLGİ ÇAĞINDA CAHİL KALMAK!

Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir (Mustafa Kemal Atatürk)

                                        ****************

 

Türk Tarih Profesörü,  Prof. Dr. İlber Ortaylı Çınaraltı Sohbetleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz’daydı.

 

Tadına doyamadığımız sohbetiyle, önemli açıklamalarda bulundu Ortaylı, birçok konuya değindi. Konuşmasında benim altını çizdiğim ve üzerinde durulması gerektiğini düşündüğüm konu özellikle televizyonlarda tarihin saptırılarak doğru anlatılmadığı oldu. Şöyle ki; okumayan, araştırmayan en önemlisi de sorgulamayan bir toplum olarak tarihimizi ne yazık ki dizilerden, TV programlarında saptırılarak anlatılan sözde tarihçilerden öğreniyoruz.

 

Bilgi çağında olmamıza rağmen, aradığımız ulaşmak istediğimiz bilgi tek tık uzağımızdayken biz başkalarından duyduğumuz, aslı astarı olmayan kaynaklara inanıyoruz ve o bilgiyi doğru kabul ediyoruz.

 

Yüce Allah'ın Peygamberimize vahyettiği ilk ayet ve ilk emri “OKU” değil midir? Öyleyse neden okumak, araştırmak yerine kula kulluk ediyoruz?

 

ABD Marsa insan gönderme planları yaparken, bizler televizyonlarda deve sidiğinin şifasından tutun, organik hoşafın faydalarını tartışıyoruz.

 

İlber Ortaylı “cahil cahil konuşma” derken çok haklı!

                                        ******************

 

DESAM tarafından hazırlanan Ar-Ge raporuna göre, Türk halkı günde 6 saatini televizyona, 3 saatini ise internete ayırırken, kitap okumaya yılda ancak 6 saat vakit ayırıyormuş. Türkiye'de okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. AB ülkelerinde yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye'de sadece yüzde 0,01.1. Bu istatistikler, içinde bulunduğumuz durumu özetlemeye yetiyor sanırım.

                                           ******************

 

Gelişmek ve ilerlemek istiyorsak öncelikle düşünen, üreten, eleştiren bireylere sahip olmamız gerekiyor. Bunun tek yolu da okumaktan geçiyor bilgi çağında cahil ve bağnaz kalmaktan değil! 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek