Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 27 Temmuz 2017, Perşembe 09:38:04 tarihinde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürültü kirliliği yapmak moda oldu - Ertan Bayer

Gürültü kirliliği yapmak moda oldu

Türkiye genelinde, denize girerken bağırmak, sesli konuşmak ve insan içine girince gürültü çıkarmak moda. Ancak Türkiye genelinde olan bu sorunların dışında Lüleburgaz’a özel bir gürültü kirliliği var. Bu gürültü kirliliği motosikletlerin, hem de plakası bile olmayan motosikletlerin egzoz bağırtması hatta patlaması idi.

Motosikletlerin bu gürültü kirliliği devam ederken bir de makyajlı arabaların gürültü kirliği eklendi. 2000 modelin altında olan arabalarını makyajla düzelten kendini bilmez sürücüler özellikle vatandaşların uyuma saati olan 24.00-07.00 arasında ana caddeler üzerinde yarış yaparcasına hız yapması ve egzoz gürültüsü çıkarması vatandaşları oldukça rahatsız etmeye başladı.

Konu ile ilgili olarak bu sıkıntıları bizlere ileten vatandaşlarımıza bu sorunları köşemizde dile getireceğimizi söyledik.  Lüleburgaz’da şu an var olan en önemli sorunlardan biridir gürültü kirliliği motosiklet ve eski arabaların egzoz sesleri de bunun başını çekmektedir.

Bunun yanında hepimizin bildiği bir de  havai fişek gösterileri var.  Ancak havai fişekler atılırken hayvanların nasıl kaçıştığını ve havada korktuğu için ölen kuşları, çarşıda gezerken korkudan annelerine sıkı sıkı sarılan çocukları görenler yok.

Şehir dışında bulunan düğün salonlarında ve otellerde yapılan düğünlerde atılan havai fişekler belki fazla zarar vermez ancak şehir içindeki havai fişek gösterileri de Lüleburgaz’da sıkıntı yaratan konulardan biri olarak göze çarpıyor. Umarız yetkililer bu sorunların tespitini yaparak gerekli  önlemleri alırlar.

 

Bugün saat  18.00’den yarın  sabah 06.00’ya kadar sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışa hazırlıksız yakalanmamanız dileğiyle kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek