Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 20 Ocak 2017, Cuma 16:35:53 tarihinde eklendi. 3418 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MADDELER UNUTULDU POLEMİKLER KONUŞULDU -

MADDELER UNUTULDU POLEMİKLER KONUŞULDU

TBMM Genel Kurulu’nda sona eren anayasa değişikliği teklifi görüşmelerini, hayretler içinde izledik ve beklendiği üzere teklif meclisten geçti. 

 

Ülkenin kaderini belirleyecek tarihi bir kararın oylanmasında ne yazık ki ortaya çıkan tablo ülkenin geldiği noktayı zaten özetler bir nitelikte.

 

Savaş, komedi, dram gibi film senaryolarına konu olacak, üzerine kitaplar yazılacak mecliste neler yaşanmadı ki?

Isırık polemiğinden,  kadın vekillerin saç başa kavgalarına, kelepçe eyleminden, cep telefonu çekim tartışmalarına, gizli oylamadan, Üç erkek vekilin kabine girmesine, vekillerin el ele görüntüler verilmesinden, Yeliz polemiğine!

 

Ne yazık ki mecliste yaşanan polemikler kadar konuşulmadı değişen anayasa maddeleri!

 

Televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada yer alan haberlerde anayasa maddeleri değil, meclis polemikleri yer aldı.

 

Referanduma kısa bir süre kaldı…  Amasya Genelgesi’nde söylendiği gibi “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracak”

 

Peki bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim Cumhuriyettir” deyip emanet ettiği Cumhuriyete böyle seyirci kalarak mı sahip çıkacağız?

 

Bırakın artık  polemikleri konuşmayı, değişen maddelere bakın. Bu süreçte yapmamız gereken tek şey anayasa maddelerini önce anlamak, sonra anlatmak, anlatmak…

 

Sadece gazetelerde, televizyonlarda değil… Sokakta, evde, işte,  bazen bir dolmuşta, bazen bir kahvede, bazense bir dost sohbetinde anlatmak.

 

Genç yaşlı demeden, zengin, fakir, memur, işçi, eğitimli, eğitimsiz demeden, siyasi parti ayrımı yapmadan ulaşabildiğimiz her kesimden insana anlatmak.

 

Tarafsız, tatlı bir dille, empati kurarak, anlayarak, bazen tartışarak, bazen gülümseyerek anlatmak, anlatmak…

 

Unutmayın. Söz konusu Cumhuriyet!


 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek