Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 09 Eylül 2016, Cuma 09:31:45 tarihinde eklendi. 798 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Her zamankinden daha hür olarak bayram yapıyoruz -

Her zamankinden daha hür olarak bayram yapıyoruz

Bizler Müslümanız. Sadece yüce Allah c.c.’ya kulluk yaparız. Yaradan’ımız bir ayetinde “Ben insanları ve cinleri sadece bana ibadet yapsınlar diye yarattım” diyor.

Allah c.c.’hımıza ibadet yapıp kulluk görevimizi yerine getirebilmek için sıhhatli bir şekilde yaşamamız lazım. Yaşamak içinde yememiz, içmemiz, giyinmemiz lazım. Birde barınmak için içerisinde yaşayacağımız mekana, eve ihtiyacımız vardır.

Daha da önemlisiyse, biz ve bizler gibi inananların yaşadığı bir VATAN lazım. Öyle bir vatan ki orada benim ve benim gibilerin sözü geçsin inançlarımızı rahat yaşayabilelim. Kimse namazımıza, niyazımıza karışamasın. Öyle bir vatan ki orada benim bayrağım dalgalansın. Benim camilerim olsun, minarelerinde gürül gürül benim ezanlarım okunsun. Hani diyor ya şair “her nerede görsem Türk’ün ayak izini./Gözlerim Al bayrağı arar, kulaklarım ezan sesini…”

Öyle bir vatan olsun ki orada benim dinim ve benim dilim yaşasın sonsuz hürriyet olsun. Barış, kardeşlik, birlik, beraberlik olsun. Öyle bir vatan ki orada müminler cumalarda toplansınlar cuma kılsınlar. Bayramlarda bir araya gelip bayram namazı kılsınlar. Sevinçler, bayramlar yürekten olsun, topluca olsun. Yürekler coşsun, çocuklar gülüp oynasın. Her şey inancımıza göre gönlümüzce olsun. Yoksullar da gülsün, fakirlerde bayram yapsınlar. Kurbanlar kesilip fakirlere de dağıtılsın.

İşte yüce Allah’ımızın istediği budur. Kulluk budur. Mutluluk budur. Yaradan’ımızın rızası fakirlerin rızasındadır. Çocukların sevinmesindedir. Birbirimizi sevmemizde, kucaklaşmamızda, bayramlaşmamızdadır. Hepimiz faniyiz, bugün varız yarın yokuz. Geride kalan amellerimiz ve eserlerimizdir. Unutmayalım ki bize huzuru, kardeşliği çok gören birileri varır. Mevla’mıza huzur içerisinde kulluk yapmamızı istemeyen alçaklar vardır. Bize bu vatanı, bu bayrağı çok gören düşmanlarımız vardır. 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan bu saldırıda böyle bir saldırıdır. Düşmanlarımız ve köpekleri bize huzuru çok gördüler. Eğer başarılı olsalardı çoğumuz bu bayramı göremeyecektik. Görenlerde gönüllerince bayram yapamayacaklardı. Milletimiz Allah c.c.’nun kulu olduğunu gösterdi. Hür olmayı, gönülden bayramlar yapmayı hak etti. M. Akif’in dediği gibi:

Asım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

Milletimiz son saldırıyı da atlattıktan sonra artık dilediği gibi bayram yapabilir. Şimdi üç ay öncesinden daha hürüz. Bayram yapmayı da daha çok hak ediyoruz. Bir daha gördük ki, bir vatana sahip olmak çok zordur. Fakat o vatanı korumak daha zor imiş. Hele de bu coğrafyada. Hele de bu vatan Müslüman Türk milletinin vatanıysa. Her yanımızdan saldırılar devam ediyor. Köpekler, sırtlanlar rahat durmuyor. Ama bünyemiz sağlamdır, yani şimdi daha da sağlam olduk. Bize bu vatanı verenlerden ve koruyanlardan (şehitlerimiz ve gazilerimizden) Allah c.c. razı olsun. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Allan c.c. milletimizi korusun ve yüceltsin. Amin.

 

Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek