Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 31 Ağustos 2016, Çarşamba 09:38:27 tarihinde eklendi. 1317 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İNTERNET’İN ZARARLARI -

İNTERNET’İN ZARARLARI

Merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta ki yazımda anne ve babalarla çok önemli olan konulardan birisi evlatlarımızı İnternet olayından ne kadar koruyoruz olacak?

Hiç düşündük mü acaba evlatlarımız internetten neden hiç ayrılmak istemiyorlar? Nedeni onlarla istenilen ilgi ve alakanın olmadığından evlatlarımız zamanlarını ne yazık ki günlerinin bir çok zamanını bu illet gibi onları sarmış ve isteseler de bilgisayardan ayrılamıyorlar. Anne-babalar evlatlarımızla ne kadar ilgileniyoruz hiç düşündük mü acaba?

Bilinen pek düşünmedik. Eğer düşünüyor olsaydık zaman, zaman basından medyadan internetin kararttığı hayatları duymaz ve okumazdık değil mi? İşte bunları azaltmanın tek yolu onlarla gereği gibi sevgiyle yaklaşmak ve onların bizim için en değerli varlıklar olduğunu anlatmakla işe başlamalıyız.

Hiç bir girişimde  olabilen anne ve babalar çok az. Evlatlarımızı bu kötü illetten mutlaka uzak tutmanın yol ve çarelerini mutlaka bulup evlatlarımızı bu illetten kurtaralım, gözlerini bu tür yalan şeylerle bir zaman evladımızı başkaları için veya her hangi bir durum dolayısıyla onları göz ardı etmemeye özellikle gayret edelim.

İhmallik alakasızlık gelecekte tamiri imkansız olabilecek durumlara sebebiyet verebilir. Ne derler  o zaman borun pazarı geçmiş vs.

Değerli anne-babalar. Günümüzün çocukları ne oynamasına izin veriyoruz. O çocuk dizginlerini koparmışçasına  artık oraya oturmuş kaldırana aşk olsun tabi bu arada onu masadan kaldırmak için hatırlıyorsak oda bir ilerleme sayılacak ama pek öyle bozmasına izin vermeyelim olmaz mı?

Evlatlarımıza sevgiyle sabırla yaklaşalım. Telefonla bile konuştuğumuzda eğer yanımızda ise konuşuyorum sen git demeyin mümkünse karşı tarafa çocuğum yanımda ben sizi sonra ararım demeniz evladınız önemsendiğini görüp çok mutlu olacaktır.

Onlar tıpkı bir kamera gibiler etrafımızda bu yüzden her konuda onlara güzel örnek olmaya çalışalım. Eğer böyle olmaya gayret edersek ülkemiz içinde doğru insanlar yetiştirmiş oluruz.

Bir çoğumuzun bildiği gibi eğitim ilk ailede başlar okulda tamamlanır.

 

AİLELER İNTERNETİ ÇOCUKTAN KURTULMAK İÇİN KULLANIYOR

İnternet birçok aile için,kimi zaman ağlayan çocukların ağzına uzatılan emzik  işlevi görüyor.Çocuklar sussunlar,ayak altından çekilsinler de,,ne yaparlarsa yapsınlar anlayışı giderek birçok aileye hakim olmaya başladı…

İnternet bağımlısı danışanlarından yola çıkarak bir ana problem bir de yansıyan problem bulunduğunu belirtiyor. Buna göre, internet bağımlılığı,yansıyan problem kategorisinde değerlendiriyor.  Yani, çocuklar sanal alemin kucağına iten,görünen ya da görünmeyen yazık ki bizlerin çocukluğu gibi mutlu yaşamıyorlar. Bizler çocukluğumuzu nene dedelerimizle geçirdik. Ama onların bir çokları kreşlere ana okullarına sevgiyi yaşayacak bir ortamları yok. İtiş kakış bir çocukluklarını yaşıyorlar. Birde eve geldiklerinde gereği gibi sevgi alaka istenilen düzeyde değil ise    vay çocuğun haline öyle değil mi? Bir çoklarımız kendi rahatımız için ona bilgisayarın önüne oturup

 

sebepler bulunuyor. Hiçbir çocuk durup dururken mutluluğu sahte bir dünyada arama çabası içine girmiyor. Anne-babaların,evladımı acaba hangi konuda ihmal ettim ki,o boşluğa internetle dolduruyor diye sorgulaması gerekiyor.Değerli anne-babalar evlatlarımızı bu dünyaya sevgiyle getirdik sevgiyle ve sabırla onların yanında olmaya özen gösterelim.Unutmayalı Dünyada cümle kötülükleri ve çirkinlikleri yok eden güç sevgidir.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek