Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 29 Nisan 2016, Cuma 09:26:48 tarihinde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BENDE ALTERNATİF BİR 23 NİSAN KUTLAMAK İSTERDİM -

BENDE ALTERNATİF BİR 23 NİSAN KUTLAMAK İSTERDİM

Bizde birileri iyileri örtbas edip, kötüleri abartmak ve yeni kötülükler icat etmeyi çok iyi beceriyorlar.

Bu 23 Nisan’da da  CHP yine alternatif bir bayram kutlaması yaptı. Tabi onu da iyi beceremediler ya. Hükümet gibi onlarda meclisteki grup odalarına toplanmışlar. Aynen genel başkan kürsüsüne bir kız çocuğunu oturtmuşlar. Evlat bağırdı, çağırdı, bir türlü sükuneti temin edemeyince de, başladı ağlamaya. Bence Kılıçdaroğlu’ da öyle yapmalıdır, daha çok dinlerler. Güya hükümet bayram kutlamayı yasaklamış. Yahu ne yasağı. Bütün Türkiye’de, her okulda, her meydan da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı, bu nasıl yasak?

Neyse benim demek istediğim o değil. Eğer benim imkanım olsa, veya benim bir partim olsa yada ben bir partinin genel başkanı olsam bayramı şöyle kutlardım.

Önce Hacı Bayram Camiinde toplanır, orada topluca öğle namazı kılardık, sonrada tekbirlerle eski meclise kadar yürürdük. Eski meclisin önünde kurbanlar keserdik. Aksakallı bir hoca bulurdum, o güzel bir dua ederdi, çevremdeki bütün kalabalıklar gözleri yaşlı “Amin” derlerdi. Sonrada meclis binasına girerdik ve ilk gününün heyecanını ve inancını yaşardık ve gönüllere nakşederdik.

  İlk günkü gibi. Nasıl? Hani şehirlerin kurtuluşunda yapıyoruz ya. Hani, kurtuluşu sağlayan askerlerimizin benzerleri silah atarak meydana ya da hükümet binasına gelip oradaki işgalcileri kovalayıp, bayrağımızı direğe çekiyorlar ya. Hani o günleri yeniden yaşamaya çalışıyoruz ya. Neden Ankara’da meclisimizin ilk açılış serüvenini aynen tekrarlamıyoruz? Neden Hacı Bayram Camii yok? Neden tekbirler yok? Neden kurbanlar yok? Neden dua yok? Keşke CHP bunları yapsaydı. Önce bütün CHP Milletvekilleri Hacı Bayram Camiinde toplansalardı, öğle namazını topluca kılsalardı. Önde Kılıçdaroğlu, tekbirlerle o eski meclis binasına gelselerdi. Topluca kurban kesip, dua edip, kurdeleyi kesip meclise girselerdi.

Keşke CHP’lilerin tekbir sesleriyle Ulus, Kızılay mahalleri inim inim inleseydi. Tıpkı Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaptığı gibi. Bizde tüylerimiz diken diken televizyonlardan izleseydik, olmaz mıydı?

“Eğer olmaz” diyorsanız, nah iktidar olursunuz. Cumhuriyetin değerleri bunlardır kardeşim. Cumhuriyetin temeli cumhurdur, yani millettir, milletin değerleridir. O meclis gazidir. İstiklal harbini yapan meclistir. İlk meclis en meşru meclistir. Halkın kendi iradesidir. Destekledikleri milletin destekleri, itirazları ise milletin itirazlarıdır. Eğer bu ülkede Bayram kutlanacaksa o eseri meydana getirenlerin istek ve arzularına uygun kutlamalıdırlar. İlk meclisten sonrakiler hiçbir zaman Türk milletinin gerçek temsilcileri olamamıştır.

 Ta ki 1950 senesine gelinceye kadar. Öyle üç kişi bir masa etrafında oturup liste yapacak. Başkalarının seçime girmeleri yasaklanacak onunda adı meclis ve Cumhuriyet olacak, onu sen benim külahıma anlat.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek