Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 12 Mart 2016, Cumartesi 09:33:56 tarihinde eklendi. 861 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İNDİRİMLİ FİYATLAR - Metin Dikener

İNDİRİMLİ FİYATLAR

Piyasalarda mevsim sonu yaz veya kış sezonu indirimleri yasal olarak yapılmaktadır. Fakat bazı firmalar bunu fazlasıyla abartıyor. Tabiki yeni sezon hazırlığı yapılacak, elde kalan mallar indirim fiyatlarıyla vatandaşa en uygun şekilde satılacak. Futbol ile beraber hayatını ticaretle geçirmiş biri olarak, sezon sonu indirimli satışların yapılmasını çok doğru ve yerinde buluyorum. Yalnız ne var ki dikkatimi çeken bir hususu da şu köşede yazmadan geçmek istemiyorum. Televizyon kanallarında bu indirimli satışlar eski ve yeni fiyatları ile vatandaşa haber olarak yapılıyorsa bu da güzel diyorum. Ama indirimli fiyatlara bakıyorum, bunun çok doğru olduğunu kabul edemiyorum ve bu olayı huzurlarınıza getiriyorum. Yorumu da size bırakıyorum.

 

Televizyonda muhabir kızımız şu gördüğünüz elbise 110 lira iken indirimli fiyatı 17 liraya , bir bayan bluzu 90 lira  iken şuan indirimli fiyatı 12 liraya diyor. Şimdi şu fark ortaya çıkıyor. O firma o elbiseyi ve bluzu satarken çok büyük zarar mı ediyor? Kesinlikle ben buna inanmıyorum. Asıl sorulacak soru şu olmalı diyorum; siz vatandaşa o elbiseyi hangi ticari kazanca dayanarak 110 lira’ya sattınız. Böyle kazanç ve ticaret şekli var mı? Fakat ne yazık ki bu soru cevabını bulamıyor. Siz 110 liraya sattığınız bir ürünü indirim olarak 17 liraya satıyorsunuz. Burada bir hata var, ya fiyatı fazlasıyla abartıyorsunuz malınızı sezonda faiş fiyatla satıyorsunuz ya da benim vatandaşımı çok saf gördünüz,  resmen aldatıyorsunuz. Bunun başka izah tarzı var mı? Bunu bırakın %70 indirim yapan mağazaların resmi olarak % 15 gibi bir rakamı net olarak kar ettik diyebiliyorlar. Eğer siz o bluzu 30 liraya satıyorsanız, şimdi indirimli fiyatı 17 lira diyebilirsiniz. Bu da öyle ya da böyle %40 varan bir indirimdir, tamam halkımız resmi indirimlerden faydalansın ama asla aldatılmasın.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek