KATİL EV ARKADAŞI ÇIKTI
Gerenli,  CHP Kadın Kolları’yla buluştu
Pazar günü Zübeyde Hanım Parkı’nda çekim yapıldı
Emrah Kutlu, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
Bu yazı 05 Şubat 2016, Cuma 09:26:55 tarihinde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yine klasik moskof ‘ayı’lığı -

Yine klasik moskof ‘ayı’lığı

Önce şunu izah edeyim. Ben yazılarımda Ruslardan bahsederken sık sık “AYI” ismini kullanıyorum. Ruslar için ayı ismi hakaret değildir. Çünkü Rusların milli sembolleri ayıdır.

Nasıl Türklerin bozkurt, Almanların kartal, Çinlilerinde ejderha ise bir çok millet kendi kültürel ve psikolojik ahlaklarına uygun semboller seçerler. Bozkurtların hayat mücadeleleri, avlanma usulleri, düşmanlarına saldırırken tam bir akıncı benzerlikleri, hele de asla sirklerde oynatılmamaları, atalarımızın savaşçı ruhlarına benzetilmiştir. Ruslarda kendilerine ayıyı sembol seçerlerken kendilerinde o hayvana benzeyen çok sıfat görmüşlerdir. Hakikaten de benzerler.

Son üç asrımız hep Ruslarla savaşlarla geçti. Kah yendik, kah yenildik. Bugünkü Rus topraklarının yüzde doksanı eski Türk yurtlarıdır. O bölgede katliamlarla soykırımlarla soydaşlarımızı kıra kıra şimdiki hale getirdiler.

Benim çocukluğumda birinci cihan savaşını görenler henüz yaşıyordu. Malumunuz benim doğum yerim Çanakkale’nin köyleridir. Yani savaşın top seslerinin duyulduğu yerdenim. İhtiyarlar “aranızda kavga çıkacak, kavga ederiz” yerine “seninle urus ederiz, urus edecekler” derlerdi. “Rus” demek kavga demekti onların anlayışında. Bir takvim yaprağında okudum. Düzce vilayetinin, Akçakoca kazasının Göktepe köyünde bir mezar taşında aynen şöyle yazıyormuş. “moskof keferesinden intikam alamayan merhum Alemdar Ali Ağanın ruhuna Fatiha 1764” merhum Ali ağamızın içeresinde ne hicranlar vardı kim bilir. Ruslar Slav ırkındandır ama Rus devletinin kimler tarafından kurulduğu tam olarak beli değildir. Kuzeyden gelen Vikingler tarafından kurulduğu söyleniyor. Almanlar tarafından kurulduğu söyleniyor. Almanlar tarafından kurulduğu da iddialar arasındadır. Ama bilinen en güçlü gerçek Baltık boylarında darmadağınık yaşayan Slav göçebelerini derleyip toparlayan sonrada tarih sahnesine çok güçlü bir devlet haline getirenler Almanlardır. Bunu sırf Avrupa’yı Türklerden korumak için yaptılar ve muvafıkta oldular. Rus Çarları, Romanoflar Alman Hasburk hanedanından idiler. Birçok Avrupa kralları gibi. Neyse bu sütunlarda Rus tarihini öğretmek niyetinde değiliz. Lakin bu Rus Ayısıyla galiba yine başımız beladadır. Şimdi durup dururken bu Rus Ayısı bizden ne istiyor? Suriye’de ne işi var? İkide bir uçakları sınırlarımızı neden ihlal edip duruyor. Eskiden komünistlik zamanında başlarında bir deli vardı Stalin. Şimdi de Putin adında bir deli var. Unutmasınlar ki Birinci Dünya Harbinde biz kaybettik ama Ruslar da kazanamadılar. Bizim bitişimizde onların rolü çok oldu ama onların bitişinde de bizim rolümüz büyük oldu. Birinci Cihan Savaşında bizimle çarpışan bütün subayları, komünizmin gelmesiyle bize sığındılar, kendileri bize köle, karıları kızları da keraneci oldu. Kazanan ise batı emperyalizmi oldu.

 

Öyle sanıyorum ki Putin denilen aptal yine bizim içimizdeki birkaç satılmış köpeğe aldanarak bizi kolay lokma sanıyor. Eğer bir Rus Türk savaşı çıkarsa biz de zarar görürüz, Ruslar ise iki hatta üç zarar görürler. Sadece batı kazanır. Ne diyeyim “Allah c.c. bu dünyayı akılsızlardan korusun” (amin). Saygılarımla 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek