Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 04 Şubat 2016, Perşembe 10:05:22 tarihinde eklendi. 720 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP başarılı illeri örnek alırsa başarıyı yakalar - Ertan Bayer

CHP başarılı illeri örnek alırsa başarıyı yakalar

Ülke gündeminin ve yerel gündemin yoğunluğundan vatandaşlarımızın esas kafalarındaki soruları da çözmeye çalışacağız.

Geçtiğimiz günlerde oturduğumuz bir dost meclisinde konu “CHP’nin neden bir türlü yüzde 30 bandını yakalayamaması” olmuştu.

Hatta bir arkadaşımız “Bu iktidarın eksileri o kadar fazla ki, bu iktidarın karşısında böyle bir iktidar olsaydı bir seçimde yere sererdi” dedi.

İşte işin sırrı burada yatıyordu. Sistem. Birileri yalan söyler ikna eder. Siz doğruları söylersiniz ikna edemezsiniz. İşte bütün mesele bu.

Yapacak bir şey var, başarılı olan illeri alırsın önüne hatta onların il başkanlarını veya ilçe başkanlarını, milletvekillerini yanına alırsın onların çalışma biçimlerini incelersin.  Parti Meclisi’ne, Merkez Yönetim Kurulu’na Türkiye’nde en başarılı olmuş 10 ilden birer temsilci alıp onların çalışma sistemlerinden faydalanırsın. Bu da sana nerden baksan en kötü yüzde 5 oy olarak yansır.

Ancak bu illerin genel merkezde söz olması için gerekli düzenlemeleri yaparsın. Nasıl olacak o iş dersen geçtiğimiz Pazartesi toplantısından Tayfun Erel bir konuşma yapmıştı. Demişti ki “Türkiye genelinde yüzde 57 oy alan Edirne’nin 6 kurultay delegesi var. Yüzde 2 oy alan Urfa’dan 24 Kurultay delegesi var.  Bu adaletsizliğe son verilsin.”

Bu adaletsizlik de partinin oy dilimine yansıyor.  Örneğin oy rekoru kıran Trakya, İzmir, Aydın gibi illerden Genel Merkez’e yönetici gitmeye kalksa delege azlığından giremez.  Oysa Urfa, Diyarbakır, Van yönetici sokmaya kalksa hemen sokar. Sonuçta hedefler yüzde 60 değil, yüzde 30 olur. Trakya’nın başarısından genel merkez hiç pay alamaz.

Bu nedenle CHP’nin acil olarak başarılı illerine danışması gerekir. Genel Merkezi’ni başarıya yönlendirmesi gerekir. Aksi halde yüzde 2 oy alanlara yüz vermeye devam ederse yarın öbür gün yüzde 25’i de zor görür.

Tayfun Erel’in önerisi bu nedenle çok önemlidir. Ülkemizi ve geleceğimizi ilgilendirir.

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek