Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 19 Ocak 2016, Salı 09:19:03 tarihinde eklendi. 1563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HASAN BEYAZGÜL - Metin Dikener

HASAN BEYAZGÜL

 

Gittiği Almanya’da Türkgücü takımında başarılı bir şekilde futbol oynayan, futbolu bıraktıktan sonra Görsel ve Yazılı basında görev alan, aynı zamanda Atv televizyonunun Almanya Muhabirliğini yapan Sayın Hasan Beyazgül’ün ziyaretime gelmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Sevgili kardeşim ile Gazetecilik mesleğinin güzelliğinden ve zorluğundan, Türk – Alman futbolunun dünü ve bugününden bahsettik. Konuya Süper ligimiz ile ben giriyorum; ‘Olay Haber’de süper lig maçlarının kritik ve yorumlarını yapıyorum, Türkiye’de sporseverler futbolu yorumlayanlar kadar iyi biliyor, eğer siz iyi ve doğru yerinde yorumlar yaparsanız beğenilerek okunuyorsunuz. Aksi olursa tenkit yiyorsunuz. Örneğin ben Fenerbahçeliyim, seyrettiğim maçlara yorum yaparken en fazla da Fenerbahçeyi tenkit ediyorum. Bir takımın galip gelmesi, sahadan 3 puan alarak ayrılması o galip gelen takım için çok önemlidir. Ama bir spor yazarı olarak asıl önemli olan o galip gelen takımın saha içi hatalarını, yapmış olduğu yanlışlarını görüp bunu da en güzel şekilde köşende yazabilmektir. Ben bunları yaptığım ve yazdığım için müthiş bir okuyucu kitlesine sahibim. Biz de spor basınının çoğu futboldan gelmediği için galip gelen takımları, köşelerinde yerlere göklere sığdıramıyorlar. Aynı takım bir hafta sonra kötü oynayıp, mağlup olduğunda ise yerden yere vuruyorlar. Futboldan gelen başta Rıdvan Dilmen, erman Toroğlu daha birçokları bu hataları yapmadıkları, olayları güzel yorumladıkları için beğeniliyor. Rıdvan Dilmen, bizim Nazillispor alt yapımızdan Muğlaspor amatör takımına gitti. Benim Ankara Havagücünde futbol oynadığım yıllarda Erman’da Ankara Güneşspor takım kadrosunda idi. Sayın Hasan Beyazgül, bu sözlerimi tasdik eder gibiydi. ‘’Doğru söylüyorsun ağbi ben de Almanya’da Türkgücünde futboluma noktayı koyunca basında görev aldım, yani senin dediğin gibi futboldan kopmadım. Okuyucu senin zamanında ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyor, yazılarını da o düşünceler içerisinde okuyor.’’ Sayın Beyazgül’e Almanya futbolu diyorum; O da cevap veriyor: ‘’Almanya’da Bundesliga da oynanan önemli maçları izliyorum. Kaliteli, bol gollü nefis maçlar oynanıyor, seyirci stadları full dolduruyor. Sahalar çok güzel, futbolu bir kat daha güzelleştiriyor. Tabiki Almanya dünyada futbolda bir ekol, çok disiplinli ve takım oyunu oynuyorlar. Yalnız ne var ki Bayer München’e rakip olacak, lige daha güzellik katacak başka takım yok. Dortmunt eski gücünde değil. ‘’

 

İşte sevgili sporseverler Almanya’da Görsel ve Yazılı basında çalışan, geldiği Lüleburgaz’da bana ziyarette bulunan sevgili Hasan Beyazgül’e Onu seven, tanıyan dostları Sayın Mehmet Yılmaz ve Kemal Andoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum. Futbolun güzelliği ve özelliği bu diyor, Sevgili kardeşime tekrar görüşmek üzere başarılar diliyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek