Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu yazı 06 Ocak 2016, Çarşamba 09:20:03 tarihinde eklendi. 66137 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEDENİMİZ BİZİMLE KONUŞUYOR. -

 BEDENİMİZ BİZİMLE KONUŞUYOR.

            Yaşlanma Bilimi Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, vücudumuzun bize hayatımızı kurtaracak tam 14 ipucu verdiğini ortaya koydu. Sadece parmaklarımızın bile bizim sağlığımız hakkında kayda değer bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Tırnaklardan gözlere, doğum kilomuzdan avuç içine kadar vücuttaki her şey bir göstergedir. İşte bedenimizi tanımaya ve sağlığımızı test etmeye yarayan 14 ipucu.

            1 Nefesinizi sayın, eğer dakikada 15 kez ve daha altında nefes alıp veriyorsanız sağlıklı ciğerlere sahipsiniz demektir. Eğer 25 kez nefes alıp veriyorsanız o zaman sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

            2 Gözler kalbin aynasıdır, aynada gözlerinizden birine bakın. İrisin etrafında beyaz bir daire varsa kolestorel seviyeniz yüksek anlamına geliyor. Bu yaklaşan kalp sorunlarının da en büyük habercisidir.

            3 Hafıza kontrolü, bir tepsinin üstüne rastgele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? İyi bir hafızanızın olması Alzheimer’le karşılaşma riskinizin daha az olacağı anlamına geliyor.      

                4 Gözünüzün hemen altımda elmacık kemiğiniz üzerine bir cetvel yerleştirin sonra cetvelin üstüne bir kredi kartı yerleştirin kartı en rahat okuduğunuz uzaklığı ölçün. Ne kadar yakına gelirse gelsin kartı rahat okuyabiliyorsanız göz sağlığınız o kadar iyi.

            5 Çizgide yürümek, yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin üzerinde rahat yürüyebiliyorsanız vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir.

            6 Tırnaklar, Tırnaklarınıza dikkatle bakın. Eğer hafif mavilik ya da morluk görürseniz bu bir kalp hastalığı ile karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir. Tırnaklarınızın aşırı kalın olması ya da üstlerine tümsekler olması da nefes alma hatta akciğer sorunu akla getirir

            7 Avuç içlerine dikkatle bakın. Eğer kırmızı lekeler varsa karaciğeriniz sinyal veriyor olabilir.

            8 Doğum kilonuz, Annenize kaç kilo olduğunuzu sorun üç kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 

9 Kalın bel, Vücut şekliniz elmaya benziyorsa. Yani yağlarınız belinizin çevresine toplanıyorsa, kalp sorunu yaşama riskiniz daha fazla.

10 Tuvalet sıklığı, her üç saatte bir tuvalete birden çok gitme ihtiyacı hissediyorsanız, diyabet sorununuz olabilir. Diyabetin en erken alarmlarından biri sık tuvalete gitmektir.

11 Nabzınız ne kadar yavaş atıyorsa o kadar uzun yaşayacaksınız. Yani nabzınız 70’in altındaysa sağlıklısınız anlamına geliyor.

12 Dişlerinizi fırçalayın eğer dişleriniz kanıyorsa, kalbiniz tehlikede demektir.

13 İşaret ve yüzük parmakları aynı uzunlukta olan kişilerin kalp krizi geçirme riski daha fazladır.     

            14 Başparmağınızla ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Eğer bastırdığınız noktada çok fazla çukurluk oluşuyorsa, o zaman kalp, akciğer, böbrek sorunları ile kaşı karşıya kalabilirsiniz demektir. Bu durumda bir uzmana danışmakta yarar var.

                                                                                                                    

 

 

               

 

                

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek