Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 06 Ocak 2016, Çarşamba 09:19:29 tarihinde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZSPOR - Metin Dikener

LÜLEBURGAZSPOR

Bal liginde ilk devre maçları tamamlandı. Bu lige genç bir kadro ile maçlarını oynayan Lüleburgazspor, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 puanı ile ligin 12.sırasında ve de düşme potasında bulunuyor. Lüleburgazspor, ikinci devrenin ilk maçını 8 Kasım Stadında Babaeskispor ile oynuyor. Yalnız ne var ki burada oynamaya İlçe Müdürümüz izin verirse, kapıları kilitlemez, İstasyon sahasına göndermez ise..

 

Lüleburgazspor puan cetvelinin bir üzerinde bulunan Babaeskispor ile bana göre tam manası ile final niteliği taşıyan bir maç oynuyor. Rakip Babaeskispor da pek başarılı bir sezon geçirmiyor. Gerçi ilk devrenin ilk maçında Lüleburgazspor’u yendiler. 9 puanları ile Lüleburgazspor’un bir basamak üstündeler.

 

Kırklareli bölgesi, bal liginde iki takım ile temsil ediliyor. Daha evvel Bal liginden düşen takımlar, bölgesinin super amatör küme şampiyonu ile baraj maçı oynuyordu. İki sene önce Olay haberde Bal ligi ile ilgili Futbol Federasyonuna hitaben bir yazı yazdım. Futbol adına yanlış yapıyorsunuz, Bal liginde küme düşen takım ile Bölgesinin super amatör kümesinde şampiyon olan takımla baraj maçı oynatıyorsunuz. Bir takım Bal liginden düşüyor, diğer takım ise Bölgesinde karda kışta, yağmurda çamurda birçok maçlar oynuyor, şampiyonluğa ulaşıyor, sevinç yaşıyor. Futbol Federasyonu olarak siz, yanlış yapıyor küme düşen takımla şampiyon olan takıma baraj maçı oynatıyorsunuz.Futboldan hiç mi nasibini almadınız? Ulusal basındaki bu yazım, incelendi. Yanlış ve hatadan dönüldü, bal ligi statüsü değiştirildi. Buna göre Bal liginden düşen takımlar, Bölgesinin Süper Amatör kümesine gönderiliyor. Her iki takımda Bal liginde kalırsa, alttaki takım küme düşmediği ve bölgesinin iki takımla temsil edildiği için Süper Amatör Küme şampiyonu ile baraj maçı oynuyor. Bir takım küme düşer, diğer takım profesyonel lige çıkarsa o zaman Bölgesinin süper amatör kümesinde 1. Ve 2. sırada ligi tamamlayan takımlar otomatik olarak Bal ligine yükseliyor. Lüleburgazspor, kendi bünyesinden yetişen genç ve yetenekli kadrosu ile maçlarına devam ediyor. Lüleburgazspor’un hem tecrübeye hem de zamana ihtiyaca var. İkinci devreye girerken Babaeskispor karşında alıncak bir galibiyet ile takım hem moral bulacak, hem de rakip takım ile puanlar eşitlenecek. Lüleburgazspor’a başarılar…

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek