Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 04 Aralık 2015, Cuma 09:24:10 tarihinde eklendi. 624 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ARKADAN VURMA İŞİ RUS’UN İŞİDİR -

ARKADAN VURMA İŞİ RUS’UN İŞİDİR

     Putin diyor ya “Arkadan hançerlendik” diye. Nasıl arkadan hançerledik acaba? Mesela uçaklarını Türk füzesi arkadan, yani kuyruk kısmından vurmuş ya, onu mu kastetti. İyi ama zaten bu tip füzeler her zaman uçakları arkadan yetişip vururlar, bunu Putin bilmiyor mu? Ha eğer kalleşçe vurdunuz demek istiyorsa, o zaman bir dakika, uçaklarınızı tam beş dakika uyarmışız, on defa ikaz etmişiz, ondan sonra vurmuşuz, bu nasıl kalleşlik oluyor? Rusların milli sembolleri Ayı’dır. Ayılarda biraz hantal oluyorlar. Yoksa Ruslar, biraz ayılık birazda kabadayılık mı yapmak istediler dersiniz? 

Evet evet öyledir. Aynen öyledir. Ruslar biraz kabadayılık birazda magandalık yapıyorlar. Sadece bize karşı değil, bütün dünyaya karşı bunu yapıyorlar. Ukrayna’yı şamaroğlanına çevirdiler, Gürcistan’ı öyle,  geçmişte Azerbaycan’ı aynen öyle yapmışlardı, bir sürü masum Azeri kardeşimizi öldürmüşlerdi. Karabağ’da yaptıklarını hiçbir zaman unutmamamız lazımdır. Polonya, Macaristan, Çekoslovakya, İsveç, Norveç, Finlandiya daha bütün baltık ülkeleri Rusya’dan zulüm gördüler, işgale uğradılar. Bunlarda bir şey mi? Asıl zulmü ve Rus katliamını Orta Asya Türk dünyası gördü. Bir yerlerde okumuştum “Eğer Rus Ayısının döktüğü Türk kanları Takla bakan çölünde toplansa gerçek bir Aral gölü meydana gelir.” Cumhurbaşkanımız cevap verdi. “Arkadan hançerlendik diyorsun. Türkiye hiç kimseyi arkadan hançerlemez. Türk milleti göğüs göğüse çarpışmayı çok iyi bilir.” Cumhurbaşkanımız bu sözleri söylediği günlerde Çanakkale savaşlarında kolordu komutanı Esat Paşa’nın hatıralarını okuyordum. Bir yerlerinde Mustafa Kemal’in kendi ağızından bir süngü hücumunu anlatıyor, diyor ki “Sabahleyin henüz ortalık aydınlanmadan askerlerimi hazırladım. Düşmana iyice yaklaştık. Askerlerime dedim ki. Ben en önde olacağım. Elimde kamçım havada olacak, onu aşağıya indirdiğimde şimşek gibi düşman mevzilerine dalacaksınız. Unutmayın. Tek silah patlatmak yok. Süngülerinizle işlerini bitireceksiniz. Dediğim gibi oldu. Elimdeki kamçıyı indirdiğimde arslanlarımız şimşek gibi İngiliz siperlerine daldılar. Bir anda dalga dalga semaları “Allah Allah” naraları inletmeye başladı. Bu seda bütün cepheyi sardı. Düşman neye uğradığını anlamadan yok oldu. Mevziler düşman kanı ve cesetleriyle doldu.” Diye anlatıyor.

      Yine geçen hafta bitirdiğim İngiliz başkomutanı Hamilton’da günlüklerinde, bu ve benzeri Türk hücumlarını anlatırken “Yine o uğursuz ses duyulmaya başladı. Türkler Allah Allah, diyerek saldırıyorlar. Ne diyeyim Allahları da onlara yardım ediyor” diyor. Türk milletinin savaşları genellikle böyle olur. Hatta savaşlar kılıçlarla olurken bir Türk Alpi düşmanına kılıcı sallamadan önce “Kolla kendini ya kafir” diye birde ikaz ederdi, arkadan vurmakta neymiş? Rusya’ya gelince, işte görüyoruz. Suriye’de çocukları vuruyorlar. Uçaklarla yerleşim alanlarına bomba yağdırıyorlar. Yardım tırlarını vuruyorlar. Unlar, yağlar, ekmekler ortalığa saçılıyor. Fırın önlerinde ekmek kuyruğundaki sabileri vuruyorlar. Ulan bu kahpelik değil mi? Bu kalleşlik değil mi. Türkmen kardeşlerimize bomba yağdırmak Türkiye’yi arkadan vurmak değil mi? Bu kadar azgınlık fazla oluyor.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek