Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 14 Ağustos 2015, Cuma 09:30:18 tarihinde eklendi. 381 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KOMİNİSTLER LONDRA’YA VEYA NEW YORK’A -

KOMİNİSTLER LONDRA’YA VEYA NEW YORK’A

Bundan kırk sene kadar önce bir kitap okumuştum. Adı “sermaye ve sosyalizm” idi. Bir Amerikalı yazmış. Orada “kominizmin merkezinin hiçbir zaman Moskova veya Pekin olmadığını” yazıyordu. Halbuki koskoca Sovyet İmparatorluğu ve emrindeki kızıl orduyla, yine Çin’in milyarlık nüfusuyla kominizmin patronluğunu yapıyor sanıyorduk. Oysa bahsettiğim kitap ezberimizi bozuyr ve kominizmin gerçek patronunun batıda olduğunu dünya kominizminin New York, Londra ve Paris’ten idare edildiğini yazıyordu. Biz ise sokaklarda “koministler Moskova’ya” diye bağırıp duruyorduk.

Zaman geçti Moskova’daki kominizm yıkıldı gitti, Sovyetler Birliği dağıldı, ama bizdeki koministler dağılmadfı. İstanbul’un Nişantaşı’nda, Bağdat caddesinde, Bebek’te, boğaz sahillerinde koministler varlığınıda etkinliğini de sürdürmeye devam ediyorlar. Meğer o kitapta yazdığı gibi koministler emperyalizmin pis işlerde kullandığı propagandayla zambolaştırılmış esirleriymiş. Onu öğrendik.

Ne acıdır ki kominizm en büyük merkezinde yani Moskova’da çöktüğü halde bizde devam ediyor, dedik ya karşımıza bazen anarşist bazen PKK’lı bazen de siyasetçi  olarak çıkıyorlar. “şunu yaptırmam bunu yaptırmam” diyerek. Mesela bölücülerin partisi HDP bu parti güya kürt ırkçısı bir partidir. Yani kürtçülüğü savunur. Ama bünyesinde sicilli koministler vardır. “Ertuğrul kürkçü sırrı Süreyya önder” gibi. Bunlar kürt değidir. Ertuğrul kürkçü yıllarca Moskova’da yaşamış sicilli bir koministtir. Ama kürt ırkçısıdırlar, neden? Çünkü emperyalizmin ağaları öyle istiyor. Çünkü bu millete ve devlete o yolla daha çok zarar verebilirlerde ondan. Mesela kominizmin özünde milliyetçilik yoktur. Ama bu kaide sadece “türk milliyetçiliği” için geçerlidir. Ermeni, kürt, arap milliyetçisi pekala kominist olabilir. Eğer Türk milliyetçisi ise ancak “Faşist” olur, neden? Çünkü “Saros…” öyle istiyorda ondan. Eğer bir kominist bu milleti ve bu devleti severse o zaman nasıl araçlar yakacak nasıl sokakları savaş alanına çevirecek nasıl bu devlete zarar verecek, nasıl askere,polise kurşun sıkacak?

Dedim ya emperyalizmin ağaları mikroplarını sokağa salarken herşeyi düşünmüş. Uşakları  bu millete zarar verirken, öldürürken, yakar yıkarken en ufak merhamet duygusu taşımıyorlar. Çünkü kafaları öyle kodlanmış. HDP’nin eş başkanı Demirtaş konuşurken “yoldaşlarım” deyip duruyor. Bu kelime koministlerin en çok kullandığı kelimedir. Ama aynı Demirtaş Türkiye’de sıkıştığında batı büyük elçileriyle toplantılar yapıyor. Dahada sıkışınca da soluğu Avrupa ve Bürüksel’de alıyor. Neden Bürüksel? Birçok kılıf bulunabilir. Ama unutmayalım Bürüksel Avrupa birliğinin başkenti ve NATO’nun merkezidir. Oralardan medet bekliyor. Gittiği adres doğrudur. Çünkü Türkiye’ye zarar vermek isteyen mikropların ağaları oralardadır. Koministler ya olsun mikrop mikroptur. Bugün için Türkiye’nin yükselişini en iyi durduracak mikrop cinsi kürtçü koministlerdir. Boğazdakileride onlara yamadın mı ekip tamamdır. Koministler Moskova’ya değil, Londra’ya Bürüksel’e New York’a

Saygılarımla

 

   

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek