Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 04 Temmuz 2015, Cumartesi 09:39:30 tarihinde eklendi. 946 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HİLMİ ÖZHİSAR - Metin Dikener

HİLMİ ÖZHİSAR

 Az yaşa, çok yaşa akibet gelecek başa… Bu laf olsun diye söylenmiş bir söz değil tabi. Bu söz yaşadığımız hayatın bir gerçeği.. Çok sevdiğimiz, ağbi dediğimiz siyasetin içinde ve spor camiasında gördüğümüz Lüleburgaz Lisesi’nin Okul Aile Birliği ve Ticaret Sanayi Odamızın Meclis Başkanı olarak hizmet ettiğini bildiğimiz Hilmi Özhisar ağbeyimizi kaybettik.

 Sevenlerinin, dost ve akrabalarının, kızlarının, damatlarının ve Eşi Beyza ve oğullarının, beraber çalıştığı tüm arkadaşlarının başı sağolsun.

 Bu yazıyı epey gecikmeli olarak yazdım. Zira ben çok sevdiğimiz bir ağabeyimizin ve de bir arkadaşımızın ölümü arkasından yazı yazmanın, yorum yapmanın çok zor olduğunu biliyorum. Asıl olan tüm o sevdiklerimizin, ağabey olarak gördüklerimizin sağlığında onların mutlu olacağı ve kendisinin de zevkle okuyacağı yazılar yazmayı ben her zaman daha doğru ve güzel olacağını düşünüyorum.

 

Rahmetli Hilmi Özhisar ile ağbi-kardeşliğimiz Lüleburgaz Adalet Spor Klübü ile başladı. İzmir’den Lüleburgaz’a gelmişti. İzmir amatör kümesinde futbol oynayan Hilmi ağabeyimizin futbolcu resimlerinden bir tanesini bu köşemde yayınlamış, kendisini tanıyanlara hediyeler vermiştim.

 

Lüleburgazspor’da kulübümüzün Başkanlığına getirildiğinde bana sen de göreve gelecek bana destek olacaksın dedi. Hiç düşünmeden tereddüt etmeden koşarak gittim. O yıl 2. Türkiye Profesyonel liginde oynayan Lüleburgazspor’da çok başarılı bir sezon geçirdik. Sonra kongreye gittik. O, Lüleburgaz Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığını üstlendi. Lisemizin Kapalı bir salona ihtiyacı vardı. Bu mutlaka yapılmalı dedi.

  Hemen bunun uygulanmasına geçti. Hepimizden maddi yardım istedi. Sonunda tüm düşünceler gerçekleşti. Lüleburgaz Lisesinin Kapalı Spor Salonu bitmişti. Ben bu salona Hilmi Özhisar’ın adı verilir dedim, bu düşüncemi kendisine de söyledim. O, ‘’boşver’’ dedi ve ‘’Biz burasını Allah indinde yaptık. Yaparken maddi ve manevi ne sıkıntılar yaşadığımızı ve zoru başardığımızı sen gayet iyi biliyorsun.’’

 Ticaret ve Sanayi Odasının seçimleri var. Bana sen de kendi mesleğinden aday olacaksın dedi. Hiç düşünmeden Peki dedim. İşin içinde siyasetin olduğunu bilmiyordum. Ama sözümden de geri dönmedim. Grubumuzda adaylığımı koyduktan sonra rahmetli Rıfkı Girgin ağabeyim ile Hüsamettin Şenpınar bana geldiler. ‘’Arkadaş biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz ama sana kesinlikle karşı değiliz. Oyumuzu senin adına kullanacağız. ‘’ dediler.

  Diğer arkadaşlarda aynı sözü söylediler. Kendi mesleğimizde girdiğimiz her seçimi kazandım.  Çok sevdiğim, taktir ettiğim Hilmi Özhisar Ağabeyimi dükkanında devamlı ziyaret ederdim. Ona bizi bu yaşa getiren, sıkıntı çektirmeyen bol bereketler veren yüce Allah’a her dakika şükretmeliyiz derdim. O da bu sözümü tasdik ederdi. En son Edirne’ye ameliyata gideceğim dedi. Hiç beklenmeyen şok etkisi yapan ölüm haberi gelmesi bizleri, sevlerini, dost ve ailesini fazlasıyla üzdü. Bizim şu köşede bir sözümüz kaldı. Allah rahmet eylesin, Cenab-ı Allah taksiratını af etsin, mekanını cennet yapsın. 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek