Lüleburgaz Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü coşku ile kutlayacak
Tır köprüden dereye uçtu
Hilal Mete Şahin, Kent Konseyi Başkanlığı’na aday oldu
DİSK/EMEKLİ-SEN GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ LÜLEBURGAZ'DAYDI...
Bu yazı 02 Temmuz 2015, Perşembe 09:29:52 tarihinde eklendi. 497 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tahammülsüzlük örneğidir Sivas katliamı - Ertan Bayer

Tahammülsüzlük örneğidir Sivas katliamı

Dünyada bütün dinler hoşgörüyü savunur.    Dünyanın farklılıklarla daha yaşanabilir olduğu vurgulanır.  “Dinde zorlama yoktur” der İslam dini.

 

Ancak, okuyanların anlayamadığından mı yoksa anlamalarına  rağmen işlerine gelmediği için mi bilinmez kimse hoşgörülü davranmaz Ortadoğu’da.

 

Ve bu hoşgörüsüzlük 1980 yılında ABD tarafından ülkemizde yaptırılan ihtilalden sonra bulaşmıştır yaşadığımız topraklara.

 

13  yıl sonra 2 Temmuz 1993 yılında ABD tarafından ülkemize ekilen hoşgörüsüzlük ve kindarlık tohumları Sivas katliamı ile ilk meyvesini vermiştir.

 

Ve bu kara 10 yıl içinde ülkemizde hoşgörüyü, barışı ve eşitliği savunan herkes katledilmiştir bilinen ama bilinmeyen kişiler tarafından.

 

Günümüzden 13 yıl önce de hoşgörü sloganları ile iktidara gelmiştir, sonradan hoşgörüsüz olduğunu anladıklarımız.  Ve şimdi ülkemizde o yıl önceki günlerden eser yok sanki. Herkes herkese düşman.

 

Kimsenin kendisinden farklı olana hoşgörüsü ve saygısı yok. Herkes bir başkasını kendi gibi düşünmeye, kendi gibi inanmaya, kendi gibi oy kullanmaya ve kendi gibi yaşamaya zorluyor.

 

Hem de dört büyük dinin hoşgörüyü emretmesine rağmen.

 

İşte tam da hoşgörüsüzlüğün ilk meyvesini aldığı 22 yıl önce yaşananlara inat dinimiz için kutsal olan bu aylarda hoşgörüyü doya doya yaşayalım ve yaşatalım.

 

Hoşgörünün artması için sesimizi yükseltmek amacıyla bugün saat 17.00’de  Kongre Meydanı’nda buluşalım.

Kalın hoşgörü ile…..

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek