Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 29 Mayıs 2015, Cuma 09:34:36 tarihinde eklendi. 607 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MISIR’DA İDAMLAR, TÜRKİYE’DE “KIRK YILLIK YANİ OLUR MU KANİ?” -

MISIR’DA İDAMLAR, TÜRKİYE’DE “KIRK YILLIK YANİ OLUR MU KANİ?”

Bir askerlik arkadaşım vardı Rum asıllı. Adı Yani, soyadı ise Maviryani idi. Tabi ki Hristiyan’dı da. Bir Karadenizli çavuşumuz vardı. Tipik bir delişmen Karadenizli. İki de bir Yani Maniviryani’nin boğazına sarılır. “Ulan çabuk Müslüman ol. Yoksa öldüreceğim seni” derdi. Her seferinde ben araya girerdim. “Yahu çavuşum yaptığın yanlıştır. Müslümanlıkta icbar yoktur. Kimseyi illa da Müslüman olacaksın diye zorlayamayız. Adam kendiliğinden Müslüman olursa, ne ala” derdim de Yani Maviryani’yi dayaktan kurtarırdım.

Bizim birde “Kani” ağamız var. Belediyenin karşısında ayakkabı tamirciliği yapar. İyi de bir Müslümandır. İşte ben bu iki kişiyi tanıyınca “kırk yıllık Yani. Olur mu hiç Kani” sözünün ne anlama geldiğini çözdüm. Anlayacağınız, kolay kolay Yani’den Kani olmuyormuş. Karadenizli çavuş ne yaparsa da. Bir de şöyle söylüyorlar “katranı kaynattım, olmadı şeker. Cinsini sevdiğim cinsine çeker.” Tabi ya, katrandan şeker olur mu hiç? Bütün bunları neden yazdım? Geçen hafta Mısır darbecileri, Mısır’ın tarihinde ilk defa seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı ve yüzden fazla arkadaşına idam kararı verdi. Bu bir alçaklıktır, milli irade gaspıdır, da mevzumuz bu değil. Türkiye’de bir çok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti bu alçak kararı kınadı. Bu arada CHP ve genel başkanı da kınadı. Kınadı kınamasına da kelimelere ve verdiği misale dikkat ettiniz mi hiç? Diyor ki. “ Bugüne kadar DARBECİLERİN VERDİĞİ İDAM KARARLARI HİÇ İŞE YARAMADI. MESELA Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına verilen idamlara bakın.” Bu sözleri söyleyen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Yani, darbecilerin verdiği idam kararı hiç işe yaramamış. Eğer işe yarasaymış, idama devam edilebilirmiş. Buraya kadarını söylerken, eminim, aklından geçen Menderes, Polatkan ve Zorlu’ların idamıdır.

Çünkü 1960, 27 Mayıs’ında yapılan darbeyle Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesindeki partisinin de ebediyyen yasaklanmasındaki gerçek sebep, meydanı tamamen CHP ve İsmet İnönü’ye bırakmak idi. Fakat ne oldu? Adalet Partisi kuruldu. İlk seçimde de iktidara geldi. Tehditle, şantajla, baskıyla da olsa Türk milleti darbeci CHP’YE OY VERMEDİ. Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle, idamlar hiç işe yaramadı. Türk milleti korkutulamadı. Mademki diyor Kılıçdaroğlu işe yaramıyor. İdam etmeyin. Eğer işe yarasaydı. Yani Türk milleti korkup da CHP’ye oy verseydi. O zaman idam edilmesi iyi olmuş olurdu. Siz böyle anlamadınız mı? Vay kerata vay! Alanda kaçan mı?

Gelelim Deniz Gezmişlerin idamı olayına? Deniz gezmiş ve arkadaşlarının neresi Mısır’daki Mursi ve arkadaşlarına benziyor? Mursi ve arkadaşları serbest demokratik seçimlerle girmişler, Mısır’ın yüzde elli ikisinin oyunu alarak iktidar olmuşlar. Birkaç satılmış General ve hakim kılığındaki emperyalist uşağı. Bunları devirmiş. Bir de idam kararı vermişler. Deniz Gezmişler ise silahlı bir şekilde devlet nizamına başkaldırmışlar. Sonunda da yakalanıp adil bir şekilde yargılanmışlar. Bunu Mısır halkının seçtiği Mursi’ye benzetmek, Mısır halkına da hakarettir. Ancak Menderes ve arkadaşlarına benzetebilirsiniz. Gelelim Hürriyet gazetesinin manşetine. “Yüzde elli ikiye idam” yani demek istiyor ki “ Ey Tayyip ayağını denk al. Sende yüzde elli iki oy aldın, güvenme…”

İşte darbecinin gerçek sesi budur. Hani Yassıada duruşmalarında hakim Salim Başol ne diyordu? “Sizi buraya gönderen irade böyle istiyor.” İşte o alçak ve namussuz iradenin sesi. Hürriyet’in seslendirdiğidir. Yoksa Kılıçdaroğlu gibiler veya darbeyi bizatihi yapan generaller veya karar veren hakimler hepside çömezdir, piyondurlar. O, namussuz iradeyi bulup taşlamamız lazımdır. Onun elini, kolunu, bacağını, kafasını kıralım ki bir daha milletimize darbe falan düşünemesinler. “Kırk yıllık Yani, olur mu Kani?”  

Saygılarımla

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek