Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 29 Mayıs 2015, Cuma 09:34:09 tarihinde eklendi. 1684 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ŞABAN AYI HAKKINDA HADİSLER - Ahmet Bostancı

ŞABAN AYI HAKKINDA HADİSLER

Peygamber efendimiz(as) buyurdular ki:

 

*Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır.

 

*Recep ayının diğer aylara üstünlüğü, Kur’an’ın diğer kitaplara üstünlüğü gibidir. Şaban ayının diğer aylara üstünlüğü, benim diğer peygamberlere üstünlüğüm gibidir. Ramazan ayının diğer aylara ise üstünlüğü, Allah Teala’nın  yaratıklara üstünlüğü gibidir.

 

*Her kim Şaban ayına değer verir, onda Allah Teala’dan sakınırsa, taatiyla amel eder ve nefsini günahlardan tutarsa, Allah Teala onun günahlarını bağışlar. O sene gerçekleşecek belalardan ve hastalıklardan onu korur.

 

*Ramazan ayının orucu için, Şaban orucu ile bedenlerinizi temizleyin. Bir kul Şaban ayında üç gün oruç tutarsa, iftarından önce bana bolca salavat okursa, mutlaka Allah Teala onun geçmiş günahlarını bağışlar. Cebrail (as) bana bildirdi ki: Şüphesiz Allah Teala bu ayda 300 rahmet kapısı açar.

 

*Şaban ayında çok sık oruç tutan peygamberimiz(as)e Aişe(rah) annemiz sorar. “Ya Rasülallah! Şaban ayında çokça oruç tutmanızın hikmeti nedir.?” O’da derki: “Ya Aişe! Allah önümüzdeki bir yıl içinde ölecekleri bu ayda yazar. Bende  ecelimin bana oruçlu iken gelmesini isterim.”

 

*Allah Teala Şabanın 15. (berat) gecesi kullarına nazar eder. Ve yeryüzünde bulunanlardan şirk koşanlardan ve haset edenlerden hariç herkesi mağfiret eder.

 

*Şaban ayının 15. gecesi oldumu o geceyi ibadetle ihya edin. Gündüzünde oruç tutun. Çünkü Allah Teala o akşam, seher vakti dünya semasına tecelli eder. Ve: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Hasta olan yok mu, ona şifa vereyim… diyerek sabaha kadar devam eder…

 

*Beş gece vardır ki bu gecelerde yapılan dua geri çevrilmez. Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı geceleridir.

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek