Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 26 Mart 2015, Perşembe 09:28:30 tarihinde eklendi. 589 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’nin geleceği CHP üyesinin elinde - Ertan Bayer

Türkiye’nin geleceği CHP üyesinin elinde

Yazımın başlığı “Türkiye’nin geleceği CHP üyesinin elinde”. Bazı okurlarımız “Şimdi bunu da nereden çıkarttın diyebilir.” Bizde nereden çıkarttığımızı söyleyelim.

29 Mart 2015 Pazar Günü CHP’li üyeler Kırklareli’de oy kullanacak. Türkiye genelinde ise CHP’nin ön seçimleri büyük bir ihtimalle tamamlanacak. Yanlış hatırlamıyorsam CHP’de 55 ilde ön seçim kararı alındı, bunun 45’i hakim huzurunda ve üye bazında olacak. CHP’li üyeler, CHP’ye bir şeyler katan değil de, bir şeyler alan üyelere oy verirse CHP’nin oyları artmaz, hatta azalabilir.

Ama CHP aday adayı olmadan önce de insanlarla iyi ilişkiler kuran, yardım edeceği kişinin CHP delegesi veya CHP üyesi olup olmamasına bakmadan sırf insan olduğu için yardım eden kişileri seçerse, seçtiği bu kişiler AKP’den veya MHP’den bile CHP’ye oy getirir. O zaman CHP’nin oyları daha da artar.

Burada CHP’li üyelerin yapması gereken tek şey benci değil bizci düşünmek, sadece CHP’li üyelerden değil halktan da oy alabilecek kişileri sıralamaya sokmaktır.

Aslında burada CHP Genel Merkezi hata yapmıştır. CHP Genel Merkezi 55 ilde değil de 81 ilin en az 71’inde ön seçim yapma kararı almalıydı. Kontenjan hakkını da Faik Öztrak gibi CHP üyesi olan kişiler için değil, CHP’li olmayıp halk tarafından sevilen kişiler için kullansaydı o zaman oy oranı artmasında büyük patlama yaşanırdı.  Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu uygulama ve kendisinin de ön seçime girmesi CHP’de parti için demokrasi adına çok önemli bir gelişmedir. CHP kendi içerisinde yaptığı bu demokratik hareketin karşılığını Türkiye genelinde oylarını en az yüzde 5 arttırarak alacaktır.

Kırklareli’nde CHP’li üyeler stratejik düşünürse yaptığı sıralama ile partisine 3-0 yaptırabilir. Ön seçim yapılan yerlerde ki dikkatli oy kullanımı her ilde bir milletvekili arttırsa 55 milletvekili arttırması demektir. Bu da CHP’yi en kötü hükümet ortağı yapar. İşte CHP’li üyelerin oyları bu nedenle çok önemlidir.

Buradan tüm CHP’li üyelere “Kulağınıza fısıldananları değil, vicdanınızın sesini dinleyin. Kırklareli’den Ankara’ya 3 CHP’li milletvekili gönderin” diyoruz.

Kalın sağlıcakla…..

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek