Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 18 Kasım 2014, Salı 09:18:52 tarihinde eklendi. 2426 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’nin Boğaz Köprüsü’nü neden istemediğini öğrendim -

CHP’nin Boğaz Köprüsü’nü neden istemediğini öğrendim

Şuanda Boğaz’a üçüncü köprü yapılıyor ya CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da hani karşı çıkmıştı ya. Sadece Kılıçdaroğlu değil, bütün solcular karşı çıkmışlardı ya. Hem de sadece sözlü olarak değil bir sürede eylem yapmışlardı. Taksim isyanını başlatmışlardı. “Taksim platformu” diye bir heyet kurmuşlardı. Bu heyette Başbakanla görüşüp isteklerini bildirmişti. CHP kurumsal olarak da, genel başkanı da bu heyete ve eylemcilere tam destek olmuşlardı ya. Peki, Başbakandan o heyet ne istemişti? Birrr, Boğaz Köprüsü yapılmayacak. İkiii, havaalanı yapılmayacak. Üüüç, Kanal İstanbul yapılmayacak. İşte bu isteklerinin, yani istememelerinin sebebini öğrendim. Size de anlatayım mı? Boğaz Köprüsü’nden başlayayım. Her yıl, İstanbul’da trafik sıkışıklığından bilhassa köprülerdeki sıkışıklıktan dolayı “üç buçuk milyar dolar” fazladan akaryakıt tüketiliyormuş. Yani, eğer köprülerdeki sıkışıklık olmasaymışta, araçlar durdukları yerde boşa çalışmasaymış. Yılda üç buçuk milyar daha az petrol ithal edecekmişiz. İşte CHP ve genel başkanları bu yüzden köprü istemiyorlarmış, anladınız mı?

Ya hava alanının neden istemiyorlar. Onunda tabi sebebi var. Bir arkadaşım yurtdışından geldi anlattı. “Yeşilköy Hava Alanına inecektik sıkışıklıktan inemedik tam kırk beş dakika havada dolaştık, pistlerde yer açıldı da inebildik.! Nasıl? Mübarek durmaz ki, bir kenara istop edip bekletsin. Her gün binlerce uçak yoğunluktan kırk beşer dakika havadan boşuna tur atarsa ne kadar benzin yakar bilebilir misiniz? Ben bilmiyorum da CHP mutlaka biliyordur, karşı çıktığına göre.

Her yıl da hava yollarımız yüzde yirmi falan büyüdüğüne göre, bugün kırk beş dakika havada bekleyenler, yarın bir, iki saat bekleyecekler demektir.

Hiç CHP’liler bunları bilmezler mi? Elbette bilirler. Malum onlar aydın ve tahsilli insanlardır. Ondan hava alanına da aynen köprü gibi karşı çıkıyorlar.

Ya “Kanal İstanbul” malum bizim zayıf yıllarımızda imzaladığımız anlaşmalar yüzünden yabancı gemiler beleşten geçiyorlar. Yeni bir kanal açar da ücretli geçiş sağlanırsa o zaman ülkemiz para kazanacak. Anadan zengin emperyalistler razı olmayacaklar. Tabiki CHP ve solcular da razı olmayacaklar. Aynen, köprüde, havaalanında diğer baraj, yol, santrallerde falan olduğu gibi. Ha, bahanesi “çalı çırpılar, yeşillikler” tahrip olacakmış falan. Onlar işin aldatmacasıdır. Gerçek sebep yukarıdakilerdir.

Hani Temel’e bulmaca sor demişler o da “sarıdır, dal üstünde ötüyor nedir?” demiş. Bülbüldür, kanaryadır” deseler de Temel “değil” demiş. Peki nedir? “Hamsidir daa.” “Yahu hamsi sarı olur mu?” Temel “Tut ki boyadım oni.” “Hamsi dala çıkar mı?” “Tut ki astım oni.” “Yahu hamsi öter mi?” “O da aldatmacasıdır daaa” Yani bulmaca çok yakında bir de aldatmacası var. Solcularınkisi daha da saçma bahane utanmadan “çalılıklar tahrip olacak.” diyorlar. Köprüye, havaalanına karşı çıkma bahaneleri?

 

“Bunlarda hiç akıl yok” demeyin onlar o kadar akıllılar ki bu ülke için köprünün, yolun, havaalanının, santralin, Kanal İstanbul’un ne demek olduğunu, ne kadar lüzumlu olduğunu senden, benden çok daha biliyorlar. Peki, neden karşı çıkıyorlar? İşte problem orada. Onlara derinden bir hükmeden var. İpin ucunu kaptırmışlar. Yoksa bu milletten olan bir kafa, bu ülkenin iyiliğini isteyen, kalkınmasını isteyen bir şahıs veya parti hiç milletin ve ülkenin menfaatine olan eserlere karşı çıkar mı? Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek