Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 14 Kasım 2014, Cuma 09:14:16 tarihinde eklendi. 2972 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

(3) Hz. ÂMİNE (EMİNE) - Ahmet Bostancı

(3)                             Hz. ÂMİNE (EMİNE)

       Kainatın efendisi son peygamber Muhammed Mustafa’(as)yı dünyaya getiren anne. Doğum tarihi tam olarak bilinmemektedir. Genç yaşta evlenmiştir. Kureyş kabilesinin Zühre oğullarından Vehb’in kızıdır.

     Yakışıklı bir genç olan Muhammed(as)in babası Abdullah’ın alnında diğer gençlerde  bulunmayan bir parlaklık vardı. Asaleti, yakışıklılığı ve alnındaki parlaklığı sebebiyle dikkat çekici bir delikanlı idi. Bir çok hanımdan evlenme teklifi alan Abdullah, bunlara iltifat etmeyerek Amine ile evlendi. Peygamber (as)in ana rahmine düşmesiyle birlikte, Abdullah’ın alnındaki parlaklık (nur) eşi Amine’nin alnına intikal etti. Oğlunu dünyaya getirince de, Muhammed(as)in alnına geçti. Söz konusu parlaklık Hz. Adem’le başlayan ve peygamberlerin alnında görülen peygamberlik nuru idi.

     Hamileliği döneminde Amine bir çok sıra dışı olaylara şahit olmuştur. Hamileliği son derece rahat ve zahmetsiz geçmiştir. Doğum sırasında sancı çekmemiştir. Hamilelik günlerinde kendisine bir ses: “Sen alemlerin efendisine hamilesin çok hayırlı bir çocuğu doğuracaksın, O’nu dünyaya getirince Adını Muhammed koy.” Diyordu. Ayrıca: “İçimden çıkan bir nur, önce Şam saraylarını sonra tüm toprakları aydınlatıyordu.” Şeklinde rüya gördüğünü söylüyordu. Sadece 6 yaşına kadar annesiyle kalabilen Efendimiz (as) bu rüyayı annesinden dinlemişti. Onun için peygamberimiz (as): “Ben atam İbrahim’(as)in duası, kardeşim İsa(as)nın müjdesi, annem Amine’nin rüyasıyım.” Buyurmaktadır. Çünkü İbrahim(as) oğlu İsmail(as) ile Kabe’nin duvarlarını yükselttikten sonra şöyle dua etmişti: “Ey Rabbimiz! Onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir elçi gönder…” (Bakara:129)  Yine İsa (as) a gönderilen İncil isimli kitapta peygamberimiz(as) Ahmet ismiyle son peygamber olarak gönderileceği müjdeleniyordu.

      Abdülmuttalib’te torunu doğunca O’na Muhammed(as) adını koydu.

-“Neden bu ismi koydun” diye soranlara:

-“O’nu yerde insanlar, gökte melekler övsün diye.” Cevabını veriyordu.

 Babası Abdullah, peygamberimiz henüz ana karnında iken vefat etti.

Peygamberimiz (as) Pazartesi günü doğdu. 12 rebiülevvel ayında, miladi: (20 nisan 571) 

Pazartesi günü peygamber oldu.

Pazartesi günü hicret etti.

Pazartesi günü Medine’ye ulaştı.

Pazartesi günü 63 yaşında iken ebedi aleme göçtü

Annesi Amine, peygamberimiz 6 yaşında iken, Medine’deki dayılarını ziyaretten dönerken Ebva köyünde rahatsızlandı ve vefat etti. Son nefesinde yavrusu Muhammed (as) e şu sözleri söyledi.

Ey masum çocuk…

Allah seni mübarek ve devamlı kılsın.

Ey rüyalarda gördüğüm gerçek.

Sen Allah tarafından İnsanlığa atan İbrahim gibi helal ve haramı bildirmeye memursun.

Çünkü Allah, İbrahim gibi senide puta tapanlardan korudu.

“Her yaşayan ölür,

Her yeni eskir.

Her yaşlı göçer.

Her çok fani olur.

Bende öleceğim;

Fakat senin gibi temiz bir vekil bırakacağım için,

Adım asla ölmeyecek…”

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek