Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 15 Ekim 2014, Çarşamba 10:05:52 tarihinde eklendi. 432 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU NE VAHŞETTİR! -

 BU NE VAHŞETTİR!

            HDP’nin çağrısı üzerine Kobani deki Kürtler’in yaşadığı drama dikkat çekmek bahanesiyle sokaklara inen saldırganlar yine vahşi cinayetler işlediler. Kan döktüler. Ülkemiz düşmanları bununla yetinmeyip ambulanslar, sağlık ocakları, okullar, anaokulları, öğrenci yurtları, kan toplama araçları, yolcu otobüsleri, alışveriş merkezleri ve bankaları ateşe verip bankamatikleri talan ettiler

            Saldırganların asıl amaçlarının Kobani’ye destek olmadığını ortaya koydular. Saldırganlar, Sadece Diyarbakır’da 124 bina, 34 okul, 15 banka şubesi, 20 resmi araç, 17 özel araç, 5 parti binası, 36 mobeseyi yaktılar. Alışveriş merkezlerini yağmalayan bu hainler devlet binalarını talan ederek, özel olarak bilgisayarları çaldılar.

            Hükümetten HDP’ ye 4 net mesaj verildi.

            Birinci önceliğimiz Kobani ve diğer bölgelerden gelen sığınmacılardı. Ama artık önceliğimiz kendi halkımızın güvenliği ve kamu düzeninin sağlanmasıdır. Sokaklar durulmadıkça ne Kobani, ne de başka bir konuya öncelik veremeyiz.

            HDP’ in yaptığı sokağa dökülme çağrısını ancak PKK ve KCK gibi örgütler yapabilirdi. HDP’nin bunu yapması kendi meşruiyetine zarar verir. Devlet bunu kendisine bir sadırı olarak kabul ediyor ve gereğini yapacaktır.

            Sokaklara dehşet salmaya yönelik hiçbir olmayacak, güvenlik ve asayiş sağlanacak. Bunun için ne gerekiyorsa etkili bir şekilde yapılacaktır.

            Ülkemizi tehdit ederek bir şey elde etmek mümkün değildir. Kobani’ye gerekli insani yardım yapılıyor. Bugün Kobani Ülkemize taşınmış durumdadır. Suriye’deki diğer bütün Kürtler de bir tehlike durumunda Türkiye’yi yanında bulacaklardır.

 

            HDP, Türkiye’nin partisi olmak durumundadır. Aksi halde halkın tepkisini çekmeye devam edecektir. Hak aramak için yürüyüş ve gösteriye evet diyoruz. Ama kırıp dökmeye, yakıp yıkmaya ve talana kesinlikle hayır diyoruz. Devlet zarar ziyanı millete değil sebep olanlara ödetmelidir. Eylemciler de hukukumuza göre gerekli cezayı almalı ve çekmelidir.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek