Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 23 Eylül 2014, Salı 09:21:22 tarihinde eklendi. 499 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kılıçdaroğlu’nun Bankasya aşkı -

Kılıçdaroğlu’nun Bankasya aşkı

Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu Başbakana bir mektup yazıyor. Mektupta Türk Ekonomisinin gelişmesiyle ilgili tavsiyelerde bulunuyor. Bankalara sahip çıkılmasının faydalarından bahsediliyor. Geçmişte batan yirmi beş bankanın ekonomimize verdiği zararlardan bahsediyor. Batmakta olan bir bankaya sahip çıkılmadığı için şimdiki Cumhurbaşkanımıza biraz da edep seviyesini aşarak sitemde bulunuyor vesaire.

Ne yalan söyleyeyim. Türk ekonomisiyle ilgili, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hassasiyetini duyunca, çok duygulandım, gözlerim yaşardı! “Meğer Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ne kadar çok seviyormuş, biz kendisini yanlış anlamışız.”

Sakın ha benim ironiğimi yanlış anlamayın. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hassasiyeti Türk ekonomisiyle ilgili falan değil, Fetullah Hoca cemaatinin bankası “Bankasya” içindir.

Yani, Kılıçdaroğlu paralelcilerin bankası Bankasya batıyor da, buna hükümet yardım etmiyor diye dertleniyor.

Yoksa Kılıçdaroğlu ve çevresinin Türk ekonomisiyle ilgili bir derdi olduğunu hiç zannetmiyorum. Hatta ben şundan emenim ki “Türk ekonomisi krize girse, Türkiye batsa” Kılıçdaroğlu ve çevresinin bundan zevk alacakları kanaatindeyim. Yoksa sırf “ekonomimizi batırmak için” uluslararası çetelerde işbirliği yaparak düzenlenen “Taksim kalkışması”nın arkasında bu kadar dururlar mıydı, bu kadar desteklerler miydi?

İspanya’da katıldığı bir sosyalist toplantısında “Türkiye’ye yatırım yapmayın, para göndermeyin. Türkiye batacak” der miydi? Bu ifadeyi, bu ülkeyi seven ve savunan bir kişi kullanabilir mi? Türk ekonomisine katkı sağlayacak her yatırıma, her esere karşı çıkarlar mıydı?

Daha önce, yirmi beş bankanın batmasından meydana gelen zarardan bahsediyor. O bankaların batmalarıyla ilgili süreç, Sezer’in Ecevit’e kanun kitabını atmasıyla başlamıştı. Sizde aynı akıbeti sağlamak için, yani yine bankaların batması, ekonominin çökmesi için aynı eylemi mecliste yapmadınız mı?

Sizde Anayasa kitabını meclis başkanına atmadınız mı? Hadi sizin de eyleminiz boşa gitmesin. Bankasya batıversin.

Ne oldu? Kazık size mi döndü? Hocanıza mı battı?

Sizin anlayışınız “Türk ekonomisi batarsa batsın, ama Bankasya asla batmasın” Türkiye’nin ise böyle bir vazifesi yoktur. Yani yanlış hesaplarla, ya da bilerek cemaat mensuplarına hileli krediler vererek batış sürecine giren bir bankayı devlet neden kurtarsın ki? Eskiden de böyle yaparlardı. Bir banka kurarlar, yüksek faizle para toplarlar, o paraları kendi adamlarına kredi olarak verirler, sonra o krediler geri ödenmez, bankalar batar. Borçlarını da ya devlet öder, ya da mevduatçılardan çıkardı. Bankasya’da da benzeri yaşanıyor. Fetullah Hoca Cemaatine “Herkes evini, arabasını satıp bankaya yatırsın” demiş. İşte banka bu yolla kurtulur. Kılıçdaroğlu da Burhaniye’deki havuzlu villasını satsın Bankasya’ya yatırsın. Başbakan’a boşuna sitem etmesin. Zira milletin parasıyla cemaat bankası kurtarılmaz.

 

Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek