Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 04 Eylül 2014, Perşembe 09:21:41 tarihinde eklendi. 583 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de ne yapılması gerekir ? - Ertan Bayer

CHP’de ne yapılması gerekir ?

9 Eylül 1923, CHP’nin 91. Kuruluş yıldönümü bu yıl. Kurulduktan 40 gün sonra 29 Ekim 1923’de Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partidir CHP. Cumhuriyet düşmanlarının CHP’yi sevmemelerinin nedeni budur. Her kurumun içinde bulunan kötüler CHP’nin içinde de vardı o zaman, sonra ayrılıp başka parti kurdular. 65 yıldan beri de ülkemizi bitirmek için uğraşıyorlar.

Bugün laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası da CHP’dir.  Her ne kadar  Parti Meclisi ve MYK üyeleri kendi koltuklarını korumaya çalışsalar da tabanı, tavanından daha bilinçli bir partidir CHP.

Deniz Baykal zamanında lider terörü esen parti de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasıyla parti içi demokrasi geldi. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çalıştığı Parti Meclisi ve MYK hafif geldi. Onun gördüğü eksiklikleri ve fırsatları çalıştığı parti kurmayları göremedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yine büyük bir demokrasi örneği gösteren Genel Başkan Kılıçaroğlu, muhaliflerinin imza toplayamamalarına rağmen kurultay kararı aldı. Şimdi Parti Meclisi ve MYK’nın değişme zamanı.

Lüleburgaz’dan 30 yaşındaki Avukat Emrah Arslan, Kırklareli’den eski Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş Parti Meclisi’ne aday. Kırklareli’den 6 kurultay delegesi 1 milletvekili kurultayda oy kullanacak.

 Buradan kurultay delegeleri olan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Gülay Erel,  Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Eski Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, Vize’den Okay Şeran, Kırklareli’den Elmas Büyükdere ve Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’e diyoruz ki genel başkanlıkta oyunuzu kime verirseniz verin. Ama parti meclisinde oyunuzu gençlere ve kadınlara verin. Kırklareli’ne ve Lüleburgaz’a verin.

İnanın ki parti içinde ne kadar çok kadın varsa o kadar çok parti içi demokrasi olur, ne kadar çok genç olursa o kadar çok özgürlük ve projeler olur.

 

Kalın sağlıcakla……

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek