Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 24 Temmuz 2014, Perşembe 09:19:22 tarihinde eklendi. 398 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lozan-Basın ve Bayram - Ertan Bayer

Lozan-Basın ve Bayram

Ramazan Bayramı’na yaklaşıyoruz, 3 gün sonra Ramazan Bayramı. 

Bugün ise iki bayramı birden kutluyoruz. Birincisi Türk Basını’nda sansürün kaldırılmasının 106. Yılı.  24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet’in yürürlüğe girmesiyle basında sansür kaldırıldı. O zaman Osmanlı Dönemi’nde haber yapan gazeteye bugün ki iktidar partisi gibi ceza yağdırmak yerine direk devletin sansür memurları gazeteyi kontrol ediyor istemedikleri haberi direk çıkartıyorlardı.

İkinci bayramımız her ne kadar görmezden gelinse de Bağımsızlık Bayramımız. 24 Temmuz 1923 yılında imzalanan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtan Lozan Barış Antlaşması’nın 91. Yıldönümü. Her ne kadar ülkemizi Araplaştırmak isteyenler bu anlaşmayı sevmeseler de Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin Bağımsız Laik bir Hukuk Devleti olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız bugünlerde her ne kadar tam olarak bağımsız olmasak da tüm basın emekçilerin basın bayramını ve tüm halkımızın Bağımsızlık Bayramı kutlu olsun. Unutmayalım Lozan Antlaşması,  Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin sevmeyen yobazlara bile “Laik Cumhuriyeti Sevmediğini söyleme özgürlüğü” vermiştir.

Bizler barış içinde yaşamak için bayramlarımızı daha iyi kutlamak için halkımızı birbirine düşman yapanları unutmayalım, o düşüncede olanlara en iyi cevabı 10 Ağustos yetmezse 24 Ağustos’ta verelim.

 

Kalın sağlıcakla…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek